Flinders

Flinders Design: meer dan 150 designlabels onder een dak. Flinders Design is een webwinkel die meer dan 25.000 designstukken in haar collectie heeft, van meer dan 150 verschillende hoogstaande kwaliteitsmerken.

flinders logo

Het bedrijf voert als slogan: ‘Maak je interieur bijzonder’ en bij die slogan passen het ruime assortiment, bestaande uit meubels, accessoires voor in de woning en unieke verlichting prima bij.

Flinders is officieel dealer van veel merken. Bezoek Flinders.nl


website: www.flinders.nl
adres: voorheen in Zaandam, maar ze zijn gestopt met de fysieke winkel helaas. Mister Design heeft wel een fysieke winkel.
openingstijden: n.v.t.

flinders design heeft een magazijn in Amsterdam, een designstudio in Gent en cafés in Groningen en Hilversum

e-mail: info@flinders.nl
telefoonnummer: 020 – 3030 630

facebook: facebook.com/flindersdesign
twitter: @flindersdesign
instagram: instagram.com/flinders.design
pinterest: pinterest.com/flindersdesign
youtube: youtube.com/flindersdesign


Het bedrijf heeft een fysieke winkel in Zaandam en biedt ook stylingsadvies aan. Bijzonder aan Flinders Design is het feit dat er twee heuse Flinder cafés zijn: eentje in Groningen en eentje in Hilversum. Het bedrijf richt zich namelijk niet alleen op de styling van woningen, maar pakt ook zakelijke ruimtes aan. Het magazijn bevindt zich in Amsterdam.

mister design banner

Design moet je kunnen (be)leven

De boodschap van het bedrijf is dat je design moet kunnen (be)leven. Het bedrijf wil dat een keuze voor design voor iedereen een mogelijkheid wordt, dus ongeacht smaak en budget. In de woonwinkel in Zaandam staat een groot deel van het assortiment om te bekijken, maar ook om te testen.

Bijzonder is dat je in de woonwinkel ook via een tablet die het bedrijf je ter gebruik aanbiedt, kunt shoppen op de webwinkel. Heb je dus een interessant meubelstuk gevonden in de woonwinkel en zoek je daarbij een perfect passende accessoire? Dan kun je dat ter plekke uitzoeken op de webwinkel. De producten die Flinders aanbiedt, zijn ook (online) verkrijgbaar via grote platformen en warenhuizen zoals Amazon en De Bijenkorf. Bezoek Flinders.

Visie op design

De stylisten die werken voor Flinders, komen op afspraak bij je thuis om je wensen en de mogelijkheden te bespreken en je van een stylingadvies te voorzien. Het bedrijf heeft namelijk een eigen visie op design: voor hen is een designartikel een artikel waarvan je elke dag blij wordt.

Volgens Flinders is over designmeubelen en designaccessoires vaak door een professional net iets langer nagedacht, worden de producten vervaardigd van hoogstaande materialen en worden er vaak net iets minder producten van gemaakt dan het geval is bij massaproductie van meubelen. Daarnaast is design volgens de visie van het bedrijf iets tijdloos. Of je het nu tien jaar in je kamer hebt staan, of vijftig jaar, een designstuk zal altijd ‘in’ zijn.

fonQ banner

Eigen visie en een eigen café

Naast de hierboven al beschreven eigen visie op design, is uniek aan Flinders dat het twee eigen cafés runt, waarbij deze visie wordt doorgevoerd op het vlak van eten en drinken. Naast de showroom en de winkel in Zaandam en het magazijn van waaruit de meer dan 25000 producten worden getransporteerd naar klanten (zowel particulier als zakelijk) in Nederland en België, zijn er twee cafés: eentje in het noorden (Groningen) en eentje in het midden van het land in Hilversum.

In de cafés ligt de nadruk op gezond en lekker eten en drinken. Het merendeel van de gerechten wordt bereid met biologische en ambachtelijke grondstoffen van hoge en duurzame kwaliteit. De keuze voor een drankje kan lastig zijn, met de ruime selectie van wijnen en speciaalbieren.

Online winkel Flinders biedt consumenten alles voor in de woonkamer, de slaapkamer en zelfs voor in de tuin! De webwinkel werd in 2011 geopend en biedt haar diensten tegenwoordig ook in Duitsland en België aan. Naar eigen zeggen biedt Flinders momenteel een assortiment met ruim 25.000 designproducten aan, die uiteenlopen van eetkamerstoelen tot sfeervolle woonaccessoires. Zo kun je hier terecht voor je complete interieur! 

Flinders is meer dan een webwinkel alleen 

Niet alleen biedt Flinders haar producten online aan. Ook vind je in Zaandam een fysieke woonwinkel, met ruim 500 vierkante meter aan interieurproducten. Zo kun je een stoel eerst in alle rust testen, voordat je deze online bestelt! Naast deze fysieke woonwinkel, biedt het bedrijf twee Flinders Cafés aan in Hilversum en Groningen. Deze cafés bieden je de mogelijkheid om tijdens een dagje shoppen heerlijk bij te komen, onder het genot van een gezond hapje en drankje! Daarbij vind je hier tablets, waarop je een bestelling in de webwinkel van Flinders kunt plaatsen. 

Tip: kijk ook eens naar de app van Flinders! Met deze app surf je razendsnel door de verschillende categorieën van deze online woonwinkel. 

Assortiment van de Flinders webwinkel 

In de webwinkel van Flinders vind je een breed scala aan interieurproducten. Het assortiment bevat producten van meer dan 150 designlabels uit Nederland, Italië en Scandinavische landen. Ook labels uit bijvoorbeeld Japan en Zwitserland bieden hun producten via de Flinders webwinkel aan Europese consumenten aan. Voorbeelden van merken waarvan producten worden aangeboden zijn Kartell, HAY, Normann Copenhagen, ferm LIVING, Tom Dixon en Vitra. 

Binnen de webwinkel van Flinders zijn de verschillende producten over handige categorieën verdeeld. Zo kun je bijvoorbeeld per ruimte naar leuke interieurproducten zoeken! Denk aan eetkamerstoelen voor de eetkamer, een nieuw bed voor in je slaapkamer, leuke woonaccessoires om je woonkamer mee op te fleuren, enzovoorts. Het is ook mogelijk om per merk te zoeken, als je bijvoorbeeld een favoriet merk hebt! 

Uitgebreide service van Flinders 

Zoals eerder beschreven werd, kun je een Flinders Café of de Flinders Woonwinkel bezoeken om advies te krijgen. Naast dit advies in een fysieke winkel, kun je online inspiratie opdoen in een speciaal hiervoor ingerichte sectie. In deze inspiratiesectie vind je foto’s van ingerichte ruimtes met de meubels en accessoires van Flinders. Ook kun je hier leuke blogs lezen over het inrichten van de ruimtes binnen en rondom je woning! Denk aan een blog met kleuradvies, een blog over het inrichten van een botanische woonkamer, enzovoorts. 

Producten die je bij Flinders bestelt, worden gratis thuisbezorgd! Daarbij biedt Flinders de mogelijkheid om de bestelling in de avond en in de weekenden af te leveren, als je gedurende de week bijvoorbeeld niet veel thuis bent. Op deze manier kun je de bestelling af laten leveren op een moment dat het voor jou goed uitkomt. De levertijd van producten kan per leverancier verschillen. 

Kortingscodes voor producten van Flinders 

Doordat Flinders producten van verschillende topmerken aanbiedt, kan het prettig zijn om korting op producten te krijgen. Op de website van Flinders zelf worden geen kortingscodes aangeboden. Er zijn echter handige overzichtswebsites te vinden, waarop kortingscodes van meerdere webwinkels verzameld worden. Kijk geregeld op dit soort websites, om te zien of hier kortingscodes voor de webwinkel van Flinders worden aangeboden! Ook kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief van Flinders, waarmee je direct 10 euro korting krijgt bij een volgende bestelling. Daarbij ben je op deze manier als eerste op de hoogte van nieuwe kortingsacties. Let wel, je krijgt deze korting alleen op bestellingen van minimaal 75 euro. 

Naast de losse kortingscodes voor Flinders, biedt de webwinkel een eigen sale aan. In de sale worden verschillende interieurproducten met een hoge korting aangeboden, omdat deze niet langer binnen de online woonwinkel zullen worden verkocht. 

Alternatieve Design Woonwinkels

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens bij DesignOnline24 en Morres. Ook Lumz heeft leuke artikelen.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie