Nordic Nest

Nordic Nest (voorheen genaamd Scandinavisch Design Center), is een webshop voor Scandinavisch design. Denk aan inrichting en artikelen voor decoratie. Met de nadruk op Scandinavische artikelen onderscheiden ze zich van veel andere woonwinkels op deze site.

Nordic Nest logo

Denk aan tafelgerei, vloerkleden, verlichting, keuken-artikelen en verlichting. Alles voor een knusse Hygge lifestyle, maar dan ook met stijl.

Merken die je bij Nordic Nest vindt zijn onder meer 101 Copenhagen, Bengt Ek Design, Georg Jensen, HK Living, HAY, LoCa, House Doctor en Muuto. Ze hebben geen fysieke winkel in Nederland; het kantoor zit in Kalmar. Bezoek de website NordicNest.nl.


website: www.nordicnest.nl
adres: webwinkel, geen bezoekadres. kantoor in Kalmar, Zweden

e-mail: info@nordicnest.nl
telefoonnummer:  020 – 8908 882 

facebook: facebook.com/nordicnest
instagram: instagram.com/nordicnest
pinterest: pinterest.com/nordicnest


Nordic Nest brengt Scandinavisch design naar de liefhebber


Het Scandinavisch Design Center werd in 2003 opgericht als online platform om belangstellenden kennis te laten maken met Scandinavisch Design en bezoekers te inspireren. Het platform was een idee van Jörgen Bödmar en is inmiddels een begrip in meer dan zeventig landen.

Alle meubels worden verzonden vanuit Kalmar, Zweden en de gemiddelde levertijd voor Nederland en België is maar vier tot zes werkdagen. Scandinavisch Design Center vertegenwoordigt meer dan 200 merken die het beste van het beste in Scandinavisch design vertegenwoordigen. In het assortiment zitten rond de 16.000 producten, alleen van Scandinavische ontwerpers. Ook wordt actief gezocht naar talentvolle, nieuwe designers waarmee een samenwerking kan worden aangegaan.

Focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het Scandinavisch Design Center heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo wil het bedrijf een goede werkgever zijn en alle regelgeving en wetten rondom arbeid optimaal toepassen. Alle werkplekken zijn ergonomisch ingericht, zodat werknemers zich goed blijven voelen.

Er is aandacht voor een divers opgebouwd personeelsbestand en nieuwe werknemers worden uitgezocht op basis van hun capaciteiten en niet op hun leeftijd, geslacht of afkomst. Maar niet alleen de relatie met de werknemers is belangrijk, ook de banden met de andere relaties worden goed onderhouden. Ethisch handelen is essentieel. Zowel naar binnen toe (naar het eigen personeel) als naar buiten toe (naar klanten en bedrijven waarmee wordt samengewerkt) vindt duidelijke en transparantie communicatie plaats.

Daar waar mogelijk is, is er aandacht voor het milieu. Scandinavisch Design Center probeert de negatieve milieu-effecten die het bedrijf in de meubelsector kan hebben, zo veel mogelijk te reduceren. Bezoek NordicNest.nl

Naast meubilair ook kleding en sieraden

Je kunt op de website van Nordic Nest / het Scandinavisch Design Center niet alleen terecht voor meubels van bekende merken zoals iitalla, HAY Design en Royal Copenhagen, maar ook voor kleding en sieraden.

Daarnaast heeft de website speciale aandacht voor bekende Scandinavische  ontwerpers, zoals Arne Jacobsen. Hij is bekend geworden van de Bankers klok en de Myran stoel. De klokken naar het ontwerp van Jacobsen zijn ook verkrijgbaar in de webwinkel.

Een andere bekende ontwerper die op de website van het Design Center te vinden is, is de illustratrice Tove Jansson. Zij is een van de bekendste illustratoren en kunstenaars van Finland en onder andere bekend van het kinderboek ‘Moomin en zijn vrienden’. Van Jansson zijn verschillende illustraties verkrijgbaar, bijvoorbeeld op een dienblad of theedoek, maar ook en meer bijzonder wellicht, op het handvat van een schaar. Scandinavisch design vind je ook bij Flinders, DEENS.nl en diverse andere woonwinkels.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo