TREKU

De ambitie om unieke meubels te creëren die helpen om persoonlijke en plezierige leefruimtes te creëren tegen een betaalbare prijs. Dat is waar het om gaat als het aankomt op Spaanse / Baskische designmerk Treku. 

Treku meubels: moderne designmeubels

Wellicht doet het merk nog niet meteen een belletje rinkelen, maar Treku is een van de meest succesvolle fabrikanten van moderne meubels van dit moment.

De kasten, tafels, bedden hebben een tijdloos design met veelal rechte lijnen en geometrische vormen. Door de lichte kleuren, de strakke lijnen en natuurlijke materialen kunnen de meubels je doen laten denken aan de Scandinavische design stijl. Daarentegen worden de Treku meubels gekenmerkt door hun veelzijdigheid, functionaliteit en elegantie.

De verfijnde ontwerpen zijn eigenlijk niet in een hokje te plaatsen. Is het klassiek of toch modern? En dat maakt Treku meubels aantrekkelijk voor een groot publiek. In Nederland zijn Treku meubels te koop bij Mister Design. Onderaan dit artikel vind je een lijst van Treku Dealers in Nederland.

Treku aura Collectie wit geel
Treku Aura Collectie © Treku
Treku aura Collectie woonkamer

Een traditie van schepen en hout

Het verhaal van Treku gaat terug naar Zarautz in Baskenland in 1947 waar de 36-jarige Jesús Aldabaldetrecu zijn eigen timmerwerkplaats opende. Terwijl de meeste mannen in deze kustplaats zich bezighield met vissen op zee, hield Aldabaldetrecu zich bezig met meubelen maken. Vakmanschap zat er dus al in. Door de zeevaart traditie kende de badplaats een uitgebreide houtkennis. Zarautz verwierf daardoor al wereldfaam in die tijd vanwege haar vakmanschap. Door economische ups en downs halverwege de 19e eeuw in Europa werd de business van traditionele scheepswerven minder.

Mister Design banner

Een klap voor de Bask, maar aan elk nadeel hangt ook een voordeel. Even later kwam het beginnend toerisme op en Zarautz werd al gauw bezocht door de rijk bedeelden die graag een typisch spelletje speelden met de golven en een touw in hun hand. Op de scheepswerven, waar eeuwenlang boten werden gebouwd, ontstond luxe meubilair. Zo verwisselde Aldabaldetrecu zijn boten business om naar het maken van luxe en kwalitatieve meubilair. Zo werd Muebles Treku geboren. Wellicht overbodig om te zeggen dat de naam Treku van de achternaam Aldabaldetreku komt. 

Aise Tafel Treku
De Aise tafel collectie © Treku
Aise tafel in lichte kamer

75-jarig jubileum voor Treku

De nakomelingen van Jesús werkten mee in het bedrijf en anno 2022 bestaat Muebles Treku nog steeds. Nu een toonaangevend internationaal meubel design merk. Alweer de derde generatie van deze familie staat tegenwoordig aan het roer van het bedrijf. Met als missie dat de de waarden van grootvader niet verloren gaan.Inmiddels viert Treku dit jaar zijn 75e verjaardag die door de nakomelingen van Jesús Aldabaldetrecu succesvol werd doorgezet. Tijden en ontwerpen zijn misschien veranderd, maar de handgemaakte veerkracht en traditie blijven nog altijd bestaan.

Het bedrijf is nog altijd gevestigd geweest in Zarautz. De kleinkinderen van Jesús zijn dagelijks bezig met het ontwerpen van moderne meubels en exporteren naar meer dan vijftig landen over de hele wereld. Koop je een Treku meubel dan weet je dus zeker dat het in het Baskenland ontworpen en vervaardigd is en  waarna het geëxporteerd wordt. Ook al zijn de ontwerpen van deze tijd, nog steeds hebben alle meubels hun Baskische wortels en vakmanschap.

Nog steeds echte vakmanschap en kwaliteit

Kwaliteit van producten garanderen, een strenge selectie van houtfineer lagen en een consistente levering van kwaliteit zijn enkele troeven waardoor Treku hoge ogen scoort. Zo wordt nog steeds eikenfineer en walnootfineer die gebruikt wordt voor de meubels handmatig geselecteerd in de bossen in het Baskenland. Ook komen daardoor de typische kleuren die daar in de natuur te vinden zijn naar voren in de Treku meubels. Op die manier doet Treku zijn best om nog altijd de beste superioriteit en service voor hun producten garanderen.

Lauki Collectie © Treku

De Treku collecties

Treku heeft enkele collecties waaruit je kan kiezen. Iconische collecties van Treku vandaag de dag zijn onder andere Aura, Kai, Bost, Lauki of Iconic. Treku Aura staat voor een rechtlijnige vormgeving en de vrolijke kleuren. De collectie begon met kasten en inmiddels kun je zelf je kast samenstellen door verschillende componenten en hangkastjes. Op die manier kun je dus helemaal je eigen kast samenstellen naar jouw smaak. Treku Kai is ontworpen door designer Jean Louis Iratzoki en bestaat voornamelijk uit dressoir kasten en tv meubels die je ook zelf kan samenstellen middels verschillende compartimenten en verschillende kleuren. Ook maakt Treku poufs, stoelen, barkrukken en fauteuils.

De Bost collectie is een nieuwe, moderne collectie die staat voor eenvoud, innovatie en originaliteit. Zonder poespas. Kasten van een combinatie van hout en metaal voor verschillende ruimtes in huis of op de werkplek. Ze kunnen als opbergkast gebruikt worden, als roomdivider of gewoon als pronkstuk in je huiskamer. En zo is Treku continue in beweging om stijlvolle en creatieve meubels te ontwikkelen. Qua stijl kun je met de collecties van Treku alle kanten op. Of je nu voor modern, industrieel of met een retro tintje kiest. Treku is ook te vinden op allerlei design beurzen wereldwijd. Geweldige collecties waar je gewoonweg meteen enthousiast van wordt!

Mister design banner

Waar zijn Treku Meubels te koop?

In Nederland is er een select aantal Treku dealers waar je terecht kun voor jouw favoriete kasten, dressoirs en Tv-meubels. Je vindt het Baskische design-merk bij:

Inspiratie opdoen en spelen met de Treku configurator (om je eigen kast geheel in jouw eigen stijl op te bouwen) doe je op de website van Treku.

Treku Laika Poufs

De poufs kunnen worden gebruikt als zitplek, bijzettafel of salontafel. Laika geeft een vleugje kleur en comfort aan de ruimtes. De poufs bieden een aangename zitplaats dankzij de kwaliteit van de schuimvoering die het houten frame bedekt. De Laika poufs zijn er in verschillende kleren en kwaliteit stoffen. Ook zijn er, zoals je op de foto kunt zien, diverse maten poufs, geschikt voor verschillende kamergroottes.

Treku Laika poufs
Laika poufs in diverse kleuren, stoffen en maten. © Treku


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo