Home24

home24 logo


website: www.home24.nl
adres: webwinkel, geen bezoekadres

e-mail: via contactformulier op de website
telefoonnummer: 020 – 2583 800 | ma di wo do vr 9-18

facebook: facebook.com/home24
twitter: @home24_nl
instagram: instagram.com/home24_nl
pinterest: pinterest.com/home24


Home24: het online warenhuis gericht op gemak voor de klant

De online winkelcommunity Home24 onderscheidt zich door een focus op ‘gemak voor de klant’. Het bedrijf werd in 2012 in Nederland gelanceerd en is ‘het zusje’ van de Duitse kleding- en schoenengigant Zalando. Home24 biedt een groot platform met keuze uit maar liefst 85.000 verschillende producten die gratis worden thuisbezorgd. Voor elke stylingswens is er wel een bijpassend meubelstuk of accessoire te vinden. Het bedrijf stelt hoge eisen aan de partners met wie het samenwerkt, om zo de hoogte kwaliteit te garanderen voor een scherpe prijs. Het assortiment is grofweg opgedeeld in zes ‘stijlen’: ‘Industrial’ (een gewaagde combinatie met industriële elementen in het design), ‘Scandi’ (voor liefhebbers van Scandinavisch design), ‘Landelijk’ (voor een meer landelijke uitstraling), ‘modern’ (strak en minimalistisch), ‘Glamour’ (voor liefhebbers van luxe en ‘glitter’) en ‘Natuurlijk’ (de basic styling met een focus op massieve stukken van hout en een rustige uitstraling). De verschillende producten in het assortiment zijn verdeeld binnen deze zes stijlen en zijn terug te vinden het het shop-gedeelte op de site.

Wereldwijd actief 

Het bedrijf achter Home24 is wereldwijd actief. Het hoofdkantoor zit in Berlijn, Duitsland en van daaruit worden de platformen en de verzending van producten in Nederland, Frankrijk, België, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië aangestuurd. Ook buiten Europa is de organisatie actief, en wel in Brazilië. Daar heeft Home24 echter wel een andere naam, namelijk ‘Mobly’. Het platform zegt over zichzelf dat het de ‘grootste webwinkel voor home en living’ is binnen Europa.

Redenen om te kiezen voor juist deze online retailer

Home24 geeft je op hun website een aantal redenen waarom de keuze om te shoppen voor designstukken juist op hun zou moeten vallen. Zo worden de producten die je hebt gekozen, gratis thuisbezorgd en kun je je aankopen dertig dagen op zicht houden en kijken of je keuze de juiste is geweest. Bevalt de aankoop toch niet? Dan is ook het terugsturen (dus binnen die dertig dagen) helemaal zonder kosten. Het feit dat het platform ruim 85.000 producten in het assortiment heeft, verdeeld over de zes stijlen, wordt genoemd als voordeel omdat de kans zeer groot is dat je altijd wel slaagt bij Home24. Het platform heeft een nieuwsbrief waar je je op kunt abonneren en waarin je onder andere leuke kortingsacties kunt terugvinden. En tot slot heeft ook Home24 een pagina gericht op trends en tips en trucs op het gebied van design en stijlen. Deze trends en het laatste nieuws kun je ook terugvinden op hun Facebookpagina en Instagrampagina.

Inspiratiepagina en tips en trucs

Op Home24 vind je geen blogs of vlogs, zoals die wel staan op andere webwinkels binnen dit segment. Wel is er een speciale inspiratiepagina, maar deze lijkt helaas ietwat verouderd met berichten uit 2016. Dit geldt ook voor de tips op de bijbehorende pagina. De tips zijn wel divers en gaan over design, maar ook over hout, het toepassen van de juiste kleuren, hoe je een opgeruimde kast kunt krijgen (en behouden) en hoe je een perfecte zomersalade kunt maken.