Made.com

Update: Made is helaas failliet. Alternatieven zijn Mister Design en VT Wonen. De merknaam Made is wel overgenomen door een bedrijf, dus wellicht gebeurt er nog wat mee in de toekomst.

made.com logo

Dit is nu te lezen op de website: ‘Made.com is gestopt met handelen, maar komt volgend jaar terug, beheerd door Next. Blijf in de tussentijd Homeware shoppen bij Next.’ Onderstaande is voorlopig niet langer van toepassing.

Made.com was een grote online woonwinkel, met een vestiging met showroom in Amsterdam, op de Raadhuisstraat.

In de webshop vind je kasten, stoelen, fauteuils, tafel, bedden, design lampen van verschillende merken en nog veel meer. Ook voor woonaccessoires kun je bij Made.com terecht. dit geldt ook voor textiel en een aantal tuinartikelen. Stijlen lopen van modern, Scandinavisch tot retro. Neem een kijkje in de webwinkel van Made.

Wil je jouw interieur verrijken met een designer item, maar wil je hier niet te veel geld voor betalen? Dan zit je goed bij Made.com. Deze webwinkel is anders dan de vele andere online shops die design meubelen, verlichting en woonaccessoires verkopen. Made.com verkoopt designer items namelijk rechtstreeks van de makers, niet met allerlei magazijnen, winkels en andere tussenpersonen in het proces. Door deze aanpak zijn de prijzen van Made.com uitzonderlijk laag.


website: www.made.com
adres: Raadhuisstraat 31-37 1016DC Amsterdam
openingstijden: dagelijks 10:30-18:30

e-mail: via contactformulier op de website
telefoonnummer: 020-709 1046 (ma-vrij 9-18)

facebook: facebook.com/madedotcom
twitter: @madedotcom
instagram: instagram.com/madedotcom
pinterest: pinterest.com/madedotcom
youtube: youtube.com/made


Made heeft ook een eigen app in de iTunes Store: download hem hier

made banner

De collectie van Made.com

De collectie van Made.com bestaat uit design banken, stoelen en fauteuils, tafels, bedden, lampen, textiel, accessoires en handige opbergers. Ook kun je bij Made.com lifestyle items kopen, waaronder fietsen, tassen, horloges, pyjama’s en badjassen, kaarsen en vele verschillende cadeaus. En wil je jouw tuin inrichten met unieke designer meubelen en accessoires? Dan kun je ook shoppen bij Made.com, want deze webwinkel heeft ook een categorie met outdoor designer items. Tip: kijk ook eens bij Mister Design.

Designer items voor een lage prijs

Made.com werkt samen met diverse designers. Zij leveren direct aan de winkel, zonder tussenkomst van magazijnen, winkels en andere partijen. Omdat Made.com de items van de designers direct uit de fabriek ophaalt, zijn deze veel goedkoper dan de vele andere designer items die je online kunt kopen.

Daar komt nog bij dat Made.com gegroepeerde bestellingen bij de diverse designers plaatst. Iedere zeven dagen combineert de webwinkel alle bestellingen van een specifiek artikel. Deze bestellingen worden vervolgens in productie geplaatst. Kortom, Made.com laat alleen produceren wat er daadwerkelijk verkocht is. Ook om deze reden zijn de prijzen van de webwinkel extra laag. Houd er wel rekening mee dat de leveringstermijn van deze winkel over het algemeen langer is dan de leveringstermijn van vergelijkbare webwinkels. Dit komt omdat jouw aankoop nog geproduceerd moet worden als je deze eenmaal besteld hebt.

Volgens Made.com zijn de prijzen van de online shop wel tot 70 procent lager dan de prijzen van vergelijkbare designer webwinkels. Wat je precies bespaart bij Made.com, is afhankelijk van het item dat je bij de webwinkel bestelt.

Made.com is geen gewone meubelverkoper. Als het om je huis gaat, geloven wij dat je alles kunt hebben: geweldig design en kwaliteit, voor een betaalbare prijs. 

De services van Made.com

Naast een mooie collectie en lage prijzen, biedt Made.com nog enkele aantrekkelijke services. Ten eerste houdt de webwinkel je uitstekend op de hoogte over jouw bestelling. Je kunt iedere fase van je bestelling bij Made.com online volgen. Je ziet niet alleen wanneer jouw aankoop in productie gaat, maar ook wanneer het pakket van Made.com onderweg is voor uitlevering. En verandert er iets in het proces? Dan neemt Made.com altijd contact met je op. Bezoek Made.com. 

Dat jouw aankoop op aanvraag wordt geproduceerd, wil niet zeggen dat je jouw bestelling niet terug kunt sturen als je niet tevreden bent. Wil je jouw aankoop van Made.com toch niet houden, dan heb je 14 dagen de tijd om dit aan de webwinkel door te geven. Made.com zorgt ervoor dat jouw aankoop bij je thuis wordt opgehaald en dat jouw aankoopbedrag snel op je rekening wordt teruggestort.

Bij Made.com gaat alles direct van de maker naar de klant

De online designwinkel Made.com heeft ervoor gekozen om alle, volgens hen in principe onnodige, tussenstappen tussen maker en koper te schrappen. Producten die je bij hen koopt, worden rechtstreeks vanaf de maker naar jou als koper toegestuurd. Het idee erachter is dat op deze manier de kosten worden gedrukt en dat er dus aan echte, mooie designstukken een fijn en betaalbaar prijskaartje hangt.

Volgens de webwinkel kunnen ze door deze manier van werken een besparing bieden van maar liefst 70% op de prijs van designstukken. En dat is natuurlijk altijd fijn meegenomen. Maar deze store is meer dan alleen een designwebwinkel met een scherp prijsbeleid. Het bedrijf heeft een showroom middenin Amsterdam geeft nieuwe, talentvolle designers uit binnen- en buitenland een kans zich te profileren.

Meubels, accessoires en hondenmanden

De designwinkel kent een uitgebreid assortiment, waar niet alleen een ruime keuze is in meubilair (denk aan tafels, mooie stoelen en fauteuils of aan handige opbergsystemen) maar ook aan accessoires en aan textiel (handdoeken, beddengoed maar ook aan badjassen en badmatten). Ook voor huisdieren biedt de website voldoende interessante artikelen aan. Zo zijn er prachtige stijlvolle hondenmanden en manden en kussens voor katten, maar ook voederbakken compleet in stijl. 

Talentlab: van concept naar daadwerkelijke productie

Een nieuw initiatief van Made.com is het ‘Talentlab’. Dit digitale platform biedt ontwerpers de kans een concept van een ontwerp te uploaden en het vervolgens te laten zien aan potentiële kopers. Is er interesse in het ontwerp, dan kunnen afnemers via crowdfunding zorgen dat het design ook daadwerkelijk in productie wordt genomen. Talentlab biedt op deze manier nieuwe ontwerpers een kans om van concept naar daadwerkelijke productie te gaan.

Made.com: ook als je op zoek bent naar inspiratie en de nieuwste trends

Leuk aan Made.com is het feit dat ze speciale aandacht besteden aan het opdoen van inspiratie en het volgen van de nieuwste trends. Zo kun je op hun website genoeg ideeën vinden, al dan niet gebaseerd op de nieuwste trends, en inspiratie opdoen voor je inrichting. Je vindt verschillende tips die ook verdergaan dan alleen interieur. Zo vind je op de inspiratiepagina bijvoorbeeld een artikel over hoe je omgaat met cactussen (helemaal passend binnen de ‘groentrend’).

Op deze pagina staan ook interessante interviews met designers, die je een kijkje in hun ‘keuken’ geven en vertellen over hun stijl en ontwerpen. Erg leuk als je erover denkt een stuk van deze designer aan te schaffen. Op die manier heb je ook direct een beetje meer achtergrondinformatie over het ontwerp en de ontwerper.

Samenwerken met grote buitenlandse investeerders

Made.com werkt samen met partners die in de bijzondere manier van productie en verkoop, geloven. En het gaat niet alleen om designers, maar ook om ontwikkelaars en investeerders die het bedrijf aan zich heeft weten te binden en ook met naam en toenaam noemt. Zo is John Hurt een van de investeerders die in het concept van Made.com gelooft. Hurt is bekend als oprichter van de internationale koffieketen Coffee Company.

Alternatieve Woonwinkels

Nu Made helaas failliet is kun je ook eens kijken bij MAX Wonen, Design Bestseller of Coppens Warenhuis. De merknaam Made is wel gekocht, dus wellicht gebeurt er toch nog iets mee op woon-gebied in de toekomst. Puur als merk is het natuurlijk bijzonder sterk.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo