Kartell

Wil je anders dan anders? Dan passen de meubels van Kartell ongetwijfeld bij jou. Het merk verrast ons met onverwachte materialen en bijzondere vormen en kleuren. Wat denk je bijvoorbeeld van een doorzichtige kruk ontworpen door Philippe Starck voor aan de bar in de keuken of buiten in de tuin?

Kartell meubels logo

Of de Bubble Club collectie van polycarbonaat fauteuils, tafels en banken die uit een geheel bestaan en verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, van knalgeel tot pikzwart. Met Kartell kun je jouw interieur zeker onderscheiden van de meeste interieurs. Kartell Meubels zijn o.a. te koop bij Mister Design en Design-Bestseller.nl

Philippe Starck en Kartell

Kartell is verfrissend dus. En daarnaast wist dit merk zich ook nog aan grote namen aan zich te verbinden zoals de bekende Franse ontwerper Philippe Starck. Voor wie Philippe Starck nog niet kent: de designer, architect en binnenhuisarchitect heeft uiteenlopende producten en interieurs ontworpen. Van het ontwerp van een motor voor Aprilia, jachten voor Steve Jobs en andere celebrities tot en met de inrichting van het privé-vertrek van voormalige president François Mitterrand. Zijn werken zijn ook te vinden in musea in Londen, Parijs en onder andere in het Museum of Modern Art in New York. Een grote naam dus. 

Hippe design meubelen

Voor de interieurbranche ontwierp Philippe Starck meerdere design meubelen voor Kartell. Gezien Kartell heel graag eco vriendelijk bezig wilde zijn om het milieu zoveel mogelijk te besparen en een grote fan was van de ontwerper Starck, wist het bedrijf de ontwerper te strikken voor een samenwerking. Daaruit zijn vele bekende ontwerpen voortgekomen zoals de transparante barokstoel met de naam Louis Ghost stoel. Geïnspireerd door de stoel uit Versailles van Frans Louis XV, maar dan in een totaal nieuw jasje. Een echte designklassieker.

Of de Masters stoel die een combinatie is van de Eiffeltoren, de tulp stoel en een van de de meest succesvolle stoelen ooit: de tijdloze vlinderstoel van Arne Jacobsen. In de Masters stoel komen al deze designs bijeen, samengesmolten tot een volledig unieke stoel die je niet elders zult treffen.

De Kartell Componibili serie

Een andere topper is de unieke serie opbergmeubels Kartell Componibili die voornamelijk rond is. Diverse ontwerpers zijn aan de slag gegaan om meubels te ontwerpen voor deze serie. Het cilindervormige kastje met veel opbergruimte is wellicht het meest bekende meubel uit deze collectie. Een kast die letterlijk rond is inclusief ronde schuifdeuren die naar binnen kunnen worden geschoven en in diverse formaten en kleuren verkrijgbaar is.

Omdat de kosten van kunststof zijn, kunnen ze ook heel goed gebruikt worden in de badkamer als opbergmeubel. En voor wie wel van een grapje houdt: de Componibili Smile kast is er in drie verschillende versies,  de lachende, grijnzende en knipogende. 

Kartell Lampen

Kartell staat wereldwijd bekend om zijn onderscheidende lampencollectie die zowel innovatief als verfijnd is. Onder de meest iconische ontwerpen bevindt zich de “Bourgie” tafellamp, een elegante en veelzijdige lamp die een moderne twist geeft aan klassiek design. Een ander opvallend stuk is de “FL/Y” hanglamp, die bekend staat om zijn zwevende vorm en levendige kleuren, waardoor het een gewaagde statement maakt in elke ruimte.

Voor liefhebbers van strak en eigentijds design biedt Kartell de “Taj” tafellamp, met zijn minimalistische vormgeving en innovatief gebruik van materialen. De “Take” tafellamp is een ander voorbeeld van Kartell’s verfijnde design, met zijn eenvoudige lijnen en subtiele esthetiek. Tot slot, de “Big Battery” lamp, een draagbare en draadloze lamp die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, waardoor functionaliteit en stijl samenkomen in één ontwerp. Met zijn diverse assortiment biedt Kartell lampen die de perfecte combinatie zijn van vorm, functie en esthetiek.

Kartell Stoelen

Kartell staat bekend om zijn baanbrekende ontwerpen op het gebied van stoelen, die zowel modern als functioneel zijn. Een van de meest iconische ontwerpen is de “Louis Ghost” stoel, ontworpen door Philippe Starck, een moderne interpretatie van de klassieke barokstoel met een transparante afwerking. Een ander opvallend stuk is de “Masters” stoel, ook ontworpen door Starck, die de vormen van drie verschillende klassieke stoelen combineert tot een eigentijds en gedurfd ontwerp.

Voor liefhebbers van minimalistisch design biedt Kartell de “Victoria Ghost” stoel, een transparante en elegante stoel die moeiteloos in elke ruimte past. De “Generic C” stoel is een ander voorbeeld van Kartell’s innovatie, met zijn eenvoudige en functionele ontwerp, geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Tot slot, de “Audrey” stoel, een slanke en moderne stoel met een gestroomlijnde vormgeving, perfect voor eigentijdse interieurs. Met zijn diverse assortiment biedt Kartell stoelen die zowel stijlvol als comfortabel zijn, en die een statement maken in elke ruimte. Ze maken ook banken, en het merk is 1 van de 10 design merken voor banken in ons artikel.

Nachtkastjes van Kartell

Hoewel Kartell voornamelijk bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen op het gebied van verlichting en stoelen, heeft het merk ook een aantal opmerkelijke nachtkastjes in zijn assortiment. Een van de kenmerkende ontwerpen is de “Componibili” nachtkastje, een iconisch stuk dat al decennia lang een favoriet is onder liefhebbers van eigentijds design. Dit modulaire nachtkastje is ontworpen door Anna Castelli Ferrieri en biedt veelzijdigheid en stijl in elke slaapkamer.

Een ander opmerkelijk ontwerp is de “Ghost Buster” nachtkastje, een modern en minimalistisch stuk dat ontworpen is door Philippe Starck. Met zijn transparante afwerking en strakke lijnen voegt dit nachtkastje een eigentijdse uitstraling toe aan elke slaapkamer. Kartell’s nachtkastjes combineren functionaliteit met verfijnd design en bieden een eigentijdse en stijlvolle aanvulling op elke slaapkamerinrichting.

Lees meer over de webshops waar dit merk te koop is, zoals Mister Design, Design-Bestseller en


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo