Muuto

Dat Scandinavische meubels hip zijn is te merken aan deze labels die het de laatste jaren bijzonder goed doen in meubelland. Zo is het Finse merk Muuto er ook een! Sinds 2007 een speler op de markt met de typische Scandinavische design traditie, maar dan met een gedurfde twist.

Muuto logo

Creativiteit, innovatie en duurzame esthetiek zijn woorden die bij het merk passen. De naam Muuto komt dan ook van het Fins woord muutos, dat nieuw perspectief betekent. En daarmee wordt meteen in een klap duidelijk waar het merk voor staat. 

Het merk heeft onder andere banken, lampen, salontafels, bijzettafels en ophang-haken (de zeer bekende The Dots) in het assortiment. Muuto Design is bij verschillende Nederlandse (web)shops te koop, waaronder:

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Bank van Muuto in woonkamer
Muuto bankstel © Muuto
Muuto Workshop Tafel
Workshop tafel © Muuto

Muuto: Neutrale kleuren en duurzame materialen

Meubels in klassieke vorm worden in een nieuw jasje gestoken als het aankomt op Muuto meubelen. De compacte, frisse en ongekend eenvoudige vormen waarbij veel accessoires en meubels uit één stuk bestaan zijn erg karakteriserend voor Muuto. En niet onbelangrijk; ook neutrale tinten spelen bij Muuto een belangrijke rol. Zo zie je veel grijs, wit, beige en zandkleuren terug in de Muuto meubels. Hout en staal zijn de meest gebruikte materialen voor de tafels en stoelen. Door deze combinatie passen de meubels van dit merk eigenlijk wel in elk interieur. Voor de accessoires worden opmerkelijke en duurzame materialen gebruikt zoals vilt, kurk en 100% gerecycled plastic.

Lampen van Muuto

Van stijlvolle woonaccessoires tot verlichting en meubilair: Muuto heeft een uitgebreid assortiment aan banken, stoelen, kasten, tafels, woonaccessoires en mooie design lampen. En met het laatste brak Muuto door in de design wereld. Het Muuto lampen assortiment is verantwoordelijk voor het eerste succes van het designmerk en hierin blijft Muuto dan ook steevast doorgaan.

Hanglampen, tafellampen, vloerlampen en wandlampen in minimalistische stijl en die met de hand gepolijst en beschilderd zijn of vervaardigd van aluminium die afgewerkt zijn met een poedercoat; het is allemaal verkrijgbaar in de mooiste modellen. 

Muuto lampen
3 Muuto lampen
Hanglamp
Hanglamp

Muuto The Dots

The Dots is misschien wel de bekendste productlijn van dit merk. Het zijn simpele kledinghaken die in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar zijn. De houten Dots zijn vervaardigd van massief eiken of essenhout. Als je een set van 4 of 5 Dots koopt kun je ze speels over je wand verspreiden.

Naast deze houten Dots (The Dots Wood) zijn er ook haken van metaal en keramiek / aardewerk. Zo kun je eindeloos combineren met verschillende maten, kleuren en materialen. Ook deze Dots vind je bij Mister Design.

Dots Wood
Houten Dots set
Dots metal en keramiek
Mix van Dots metal en keramiek

Je eigen unieke look creëren 

Bijzonder aan de banken collectie van Muuto is ook dat je het naar eigen wens kan aanpassen. Met andere woorden: de verschillende elementen van losse zitmodules en kussens kunnen zelf door jou gekozen en samengesteld worden. Zo creëer je dus je eigen unieke bank.

De Situ Modular Sofa is zo een voorbeeld van een zitbank die aan de individuele ruimte en smaak aangepast kan worden. En dat geldt ook voor veel lampen van Muuto. Zo kun je de befaamde E27 hanglamp enkelvoudig gebruiken of juist samen in verschillende kleuren bijvoorbeeld als een tros ophangen De lampen zijn niet alleen in huis een geliefd item, maar je ziet ze ook terug bij vele trendy restaurants, onderwijsinstellingen en winkelruimtes. 

Muuto Design Kopen

Dit trendy merk is dus onder andere te koop in de mooie webshops van Mister Design en fonQ. Meer lezen over deze winkels doe je respectievelijk op deze en deze pagina. De website van het merk zelf vind je hier.

Lees ook ons artikel over het Baskische merk Treku, dat vooral bekendheid geniet vanwege hun kasten, tv-meubels en dressoirs.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo