VTwonen

vtwonen logo

website: www.vtwonen.nl
adres: webwinkel, geen bezoekadres

e-mail: via de website of social media
telefoonnummer: 088 – 5500107 | ma di wo do vr 9-21

facebook: facebook.com/vtwonen
twitter: @vtwonen
instagram: instagram.com/vtwonen
pinterest: pinterest.com/vtwonen
youtube: youtube.com/vtwonen


Vtwonen: bekendste platform met eigen ‘merknaam’

Een van de meest bekende en grootste online platforms op het gebied van interieur, wonen en lifestyle is toch wel vtwonen. Het concept heeft naast een uitgebreid online platform met eigen webwinkel, ook een eigen productlijn, een eigen papieren magazine en een televisieprogramma. Met het concept van vtwonen heeft het bedrijf zich als A-merk gevestigd binnen het segment lifestyle en is bijna niet meer weg te denken uit de verschillende verschillende warenhuizen. Het tv-programma van vtwonen, uitgezonden op SBS6, kende een reeks presentatoren, waaronder Viktor Brand en Patty Brad. Inmiddels wordt het programma, waarin iedere aflevering stylingadvies wordt gegeven, gepresenteerd door de Volendamse Kees Tol.

Meerdere websites voor Nederland en België

In tegenstelling tot andere, grotere webwinkels binnen het wonen en lifestylesegment heeft vtwonen een aparte website voor zowel Nederland als België. Voor België is er zowel een site in het Nederlands (voor Vlaanderen), als een site in het Frans. Op het oog lijken de sites niet enorm van elkaar te verschillen en ook het grote aantal bloggers dat werkt voor vtwonen, blogt zowel op het Nederlandse als op het Belgische platform (in het Nederlands).

Veel ruimte voor blogs en inspiratie

Leuk aan de websites van vtwonen is de pagina vol blogs en bloggers. Het platform heeft tien bloggers (waaronder een duo) dat over tien verschillende onderwerpen schrijft. Iedere blogger heeft dus haar (het zijn allemaal dames) eigen expertise, waardoor er voor alle interessegebieden op het gebied van wonen en lifestyle wel een passende blog te vinden is. Zo is er een blogger die schrijft over vintage schatten, eentje die zich heeft gericht op wonen aan zee en een ander over de mogelijkheden om je interieur zowel mooi en modieus als praktisch te houden en is er een blogger die zich heeft gericht op ‘groen’, dus over wat planten en groen kunnen doen in je interieur. Naast de uitgebreide blogs, waar iedere blogger wordt voorgesteld zodat je echt een meer ‘persoonlijk’ gevoel krijgt bij wat diegene die schrijft, is er ook veel aandacht voor inspiratie en trends. Er worden leuke tips en trucs gegeven, er wordt geschreven over trends en er is aandacht voor DIY-projecten om je huis net dat beetje extra ‘personal touch’ te geven.

Het ‘merk’ vtwonen: meer dan alleen meubels en accessoires

Op de website van vtwonen wordt een hele reeks aan uiteenlopende designartikelen aangeboden, van verschillende populaire merken, onder andere van Woood en Laforma. De producten van het eigen merk ‘vtwonen’ kun je zowel vinden binnen de uitgebreide, algemene catalogus, als op hun eigen pagina: de ‘vtwonen collectie’. Binnen deze collectie worden naast meubelen ook allerlei accessoires aangeboden, zoals kussens, wanddecoraties en potten en vazen. Ook heeft het merk een eigen stationarylijn, met onder andere de inmiddels bekende agenda. Naast de agenda bevat de stationarylijn ook nog leuke hebbedingetjes met inspirerende spreuken, zoals notitieboekjes met een quote waardoor je vol inspiratie aan je nieuwe schrijfproject kunt gaan beginnen. Naast stationary en de meer traditionele designlijn, is er ook een limited edition oplage van een aantal producten.