10 bekende design merken voor stoelen

Wanneer je op zoek bent naar een design stoel, zijn er tal van merken die synoniem staan voor kwaliteit, vakmanschap en innovatief design. Of je nu een liefhebber bent van minimalistisch Scandinavisch design, tijdloze elegantie, of eigentijdse en gedurfde ontwerpen, er is voor elk wat wils. Hieronder presenteren we de top 10 bekende design merken voor dure design stoelen, die garant staan voor een indrukwekkende toevoeging aan elk interieur.

Fraaie (online) woonwinkels met diverse merken van onderstaande 10 in het assortiment zijn Mister Design en fonQ.

1. Cartel Living

Cartel Living is een Nederlands design merk dat bekend staat om zijn eigentijdse en modulaire ontwerpen. Met een focus op comfort en functionaliteit, biedt Cartel Living stoelen die zowel stijlvol als comfortabel zijn. Van strakke lijnen tot aan gedurfde kleuren, Cartel Living biedt een unieke en persoonlijke toevoeging aan elk interieur. Bezoek de website.

2. Bert Plantagie

Bert Plantagie is een Nederlands design merk dat bekend staat om zijn tijdloze elegantie en hoogwaardige materialen. Met een focus op vakmanschap en duurzaamheid, biedt Bert Plantagie stoelen die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Van klassieke ontwerpen tot aan moderne creaties, Bert Plantagie biedt een luxe toevoeging aan elk interieur. Bezoek de website.

3. HAY Design Stoelen

HAY Design is een Deens design merk dat bekend staat om zijn eigentijdse en betaalbare ontwerpen. Met een focus op eenvoud, functionaliteit en kwaliteit, biedt HAY een breed scala aan stoelen die perfect passen in een modern interieur. Van minimalistische ontwerpen tot aan gedurfde kleuren, HAY Design biedt een eigentijdse toevoeging aan elk huis. Bezoek de website.

HAY design stoelen keuken
HAY keukenstoelen
HAY Design kuipstoelen
HAY Design kuipstoelen

4. Vitra

Vitra is een toonaangevend Zwitsers design merk dat bekend staat om zijn baanbrekende ontwerpen en samenwerkingen met ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpers. Van de tijdloze Eames Lounge Chair tot aan de moderne Panton Chair, Vitra biedt een breed scala aan stoelen die zowel iconisch als functioneel zijn. Bezoek de website. Vitra design stoelen zijn ook te koop via HelloChair.

5. Muuto

Muuto is een Scandinavisch design merk dat bekend staat om zijn minimalistische esthetiek en innovatieve ontwerpen. Met een focus op eenvoud en functionaliteit, biedt Muuto stoelen die zowel tijdloos als eigentijds zijn. Van strakke lijnen tot aan organische vormen, Muuto biedt een verfijnde toevoeging aan elk interieur. Bekijk een aantal Muuto design stoelen.

Mister design stoelen banner

6. Carl Hansen

Carl Hansen is een Deens design merk dat bekend staat om zijn vakmanschap en respect voor traditionele ambachtelijke technieken. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1908, heeft Carl Hansen een indrukwekkende collectie van stoelen ontwikkeld die zowel elegant als duurzaam zijn. Van klassieke ontwerpen tot aan moderne creaties, Carl Hansen biedt een tijdloze toevoeging aan elk interieur. Bezoek de website.

7. Wishbone

Wishbone, meer een type dan een merk en ook bekend als de CH24 Stoel, is een iconisch ontwerp van de Deense ontwerper Hans J. Wegner. Met zijn kenmerkende gevlochten zitting en elegante houten frame, staat de Wishbone Stoel bekend om zijn tijdloze esthetiek en comfortabele ontwerp. Een ware designklassieker die een statement maakt in elk interieur. Bekijk Wishbone stoelen.

8. Gispen

Gispen is een Nederlands design merk dat bekend staat om zijn functionele en innovatieve ontwerpen. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1916, heeft Gispen een indrukwekkende collectie van stoelen ontwikkeld die zowel stijlvol als ergonomisch zijn. Van minimalistische ontwerpen tot aan opvallende kleuren, Gispen biedt een eigentijdse toevoeging aan elk interieur. Bezoek de website.

9. Pastoe Design Stoelen

Pastoe is een Nederlands design merk dat bekend staat om zijn minimalistische esthetiek en modulaire ontwerpen. Met een focus op eenvoud en functionaliteit, biedt Pastoe stoelen die zowel tijdloos als eigentijds zijn. Van strakke lijnen tot aan innovatieve materialen, Pastoe biedt een verfijnde toevoeging aan elk interieur. Bezoek de website.

fonq banner

10. Moooi

Moooi is een Nederlands design merk dat bekend staat om zijn gedurfde en excentrieke ontwerpen. Met een focus op innovatie en creativiteit, biedt Moooi stoelen die zowel artistiek als functioneel zijn. Van opvallende prints tot aan unieke vormen, Moooi biedt een speelse en eigenzinnige toevoeging aan elk interieur.

Of je nu op zoek bent naar tijdloze elegantie, innovatief design of eigentijdse creativiteit, deze top 10 bekende design merken voor dure design stoelen bieden voor elk wat wils. Met hun ongeëvenaarde vakmanschap en unieke esthetiek zullen deze stoelen een blijvende indruk maken in jouw huis. Bekijk de Moooi stoelen.

Wat is een design stoel?

Een design stoel is meer dan alleen een functioneel zitmeubel; het is een kunstwerk op zichzelf. Een design stoel wordt gekenmerkt door zijn unieke ontwerp, hoogwaardige materialen en vakmanschap. Deze stoelen zijn vaak ontworpen door gerenommeerde ontwerpers en designmerken, die streven naar innovatie en esthetiek in hun creaties.

Wat een design stoel onderscheidt van een gewone stoel is de aandacht voor detail en de nadruk op vormgeving. Design stoelen kunnen minimalistisch en strak zijn, met heldere lijnen en eenvoudige vormen, of juist uitbundig en expressief, met gedurfde kleuren en complexe structuren.

Belangrijk is ook dat een design stoel comfort biedt naast zijn visuele aantrekkingskracht. Ergonomie speelt een cruciale rol bij het ontwerpen van deze stoelen, zodat ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook comfortabel om op te zitten.

Kortom, een design stoel is een symbiose van vorm, functie en esthetiek, die een statement maakt in elk interieur en een waardevolle toevoeging is aan de wereld van design.

Succes bij het vinden van je nieuwe design stoelen. Wil je meer merken zien, lees dan het artikel over 10 mooie woonwinkels. Bij die designmeubel-winkels vind je nog veel meer bekende merken.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie