Luister je tuin op met de unieke Japanse Kardinaalsmuts haag

De prachtige Japanse Kardinaalsmuts verdient het om nader te worden toegelicht. Het is een makkelijk te onderhouden plant die past bij ieder tuinontwerp. De plant vinden we vaak terug als haag wat niet zo verwonderlijk is. Het kent een compacte groei waardoor het samen met meerdere Japanse Kardinaalsmuts Green Spire planten een dichte haag vormt.

Het wordt niet hoger dan zo’n 80 centimeter waardoor het erg geschikt is als erfafscheiding met de buren of voor een fraaie belijning tussen tuin en oprit. Maar ook voor groepsbeplanting of als border is de Euonymus Japonicus, zoals de haagplant ook wel wordt genoemd, heel geschikt. Omdat het winterhard is en geen blad verliest kunt u altijd genieten van een groene heester met een bijzondere uitstraling. De Japanse kardinaalsmuts is verkrijgbaar bij www.japansekardinaalsmuts.nl

Het uiterlijk van de Japanse Kardinaalsmuts

De Japanse Kardinaalsmuts ‘Green Spire’ kan op iedere standplaats worden aangeplant want het gedijt overal even goed. Het enige wat de heester vraagt is een bodem die goed doorlatend is. Om het een extra goede start te geven kunt u de aarde even goed doorspitten en wat aanplantgrond toevoegen voordat de plant de bodem ingaat. Alleen de kluit ingraven is hierbij voldoende.

Japanse Kardinaalsmuts

De ‘Green Spire’ heeft glanzend donkergroen blad. Wat deze plant extra bijzonder maakt is de lichte karteling aan de bladeren. Dat alleen al is een reden om de fraaie Japanse Kardinaalsmuts een prominente plek in de tuin te geven.

Met ons klimaat heeft het totaal geen probleem want dankzij zijn oorsprong in Japan is het gewend aan het Nederlandse zeeklimaat. Het kan extra water waarderen, zeker nadat het net is aangeplant of wanneer het een warme periode is. Het beste moment hiervoor is in de vroege ochtenduren.

Het snoeien van de Japanse Kardinaalsmuts: hoe doe je dat?

Om de haagplant goed in vorm te houden wordt jaarlijks snoeien aanbevolen. De beste periode hiervoor is na de winter, in de maand april. Wel moet het niet te warm zijn of de zon fel schijnen omdat er dan kans bestaat op verbranding van het blad. De Japanse kardinaalsmuts ‘Green Spire’ kan zowel met een elektrische heggenschaar als een handmatige schaar gesnoeid worden. Een hand heggenschaar geeft over het algemeen het mooiste resultaat. Omdat het een opgaande groei kent is alleen de bovenzijde snoeien meestal voldoende. Je kunt hem kopen in diverse warenhuizen voor groen- en tuinmeubels.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie