Steeds meer mensen kiezen voor een duurzaam huis

Het verduurzamen van ons huis wordt steeds belangrijker. Waar nieuwbouwwoningen volledig gasloos zijn, zien we ook dat de bewoners van oudere huizen er alles aan doen om de boel een stuk duurzamer te maken. Dit doen ze natuurlijk hoofdzakelijk om de maandelijkse lasten te verlagen, maar ook voor een deel om de waarde van de woning te verhogen.

Logisch, want een huis met kunststof kozijnen is meer waard dan wanneer er houten kozijnen in zitten van inmiddels 20 jaar oud. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat het in bepaalde gevallen puur investeren in woongenot is en niet direct in het besparen op de lasten. Uiteraard is je woning een stuk duurzamer met kunststof kozijnen, maar als we kijken naar de terugverdientijd, dan ligt deze een stuk hoger dan wanneer je kiest voor zonnepanelen.

Isoleren van de woning

Een relatief laagdrempelige manier van verduurzamen, is het isoleren van de woning. Waar je voor kunststof kozijnen als snel voor een complete woning tussen de 25.000 en 35.000 euro betaald, is dit voor het isoleren van het dak, de vloer of de muren een fractie van deze prijs. Dit heeft als voordeel dat je woning een stuk aangenamer aanvoelt en je bijvoorbeeld in de wintermaanden veel meer warmte binnenhoudt. Ook voor de zomer is het ideaal, want ook de warmte komt dan minder snel binnen.

Natuurlijk is het wel aan te raden om te kiezen voor een airco, zodat het lekker koel blijft. Juist doordat je huis goed geïsoleerd is, zal je airco veel minder hoeven ‘blazen’ om het huis koel te houden. Wil jij dat nu ook? Kies dan voor Airco installatiebedrijf Recharged en laat nog voor de zomer een airco plaatsen, zodat je in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat je tijdens de warme zomerdagen de temperatuur binnen van de thermostaat ziet oplopen tot 25 graden of zelfs meer.

duurzaam huis
Duurzaam huis

Zonnepanelen

In het verlengde van het laten plaatsen van een airco, kun je bij Recharged ook terecht voor zonnepanelen. Dit heeft als voordeel dat je dus ook direct je eigen stroom kunt opwekken voor onder andere je airco en dus geen beroep hoeft te doen op het reguliere stroomnet. Dit scheelt je niet alleen flink in de kosten, maar draagt ook bij aan een schoner milieu en verduurzaming van je huis. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een huis dat is voorzien van een airco en ook zonnepanelen, een stuk aantrekkelijk is voor een potentiële koper, dan wanneer ze dit zelf allemaal nog moeten regelen. Doordat je in de meeste gevallen ook een hoger energielabel krijgt toegewezen, zal je huis door een makelaar ook hoger in de markt kunnen worden gezet.

Vergeet ook de kleine aanpassingen niet

Het laten plaatsen van een airco, zonnepanelen of isoleren van je huis zijn natuurlijk vrij grote ingrepen. Gelukkig zijn er ook kleine aanpassingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huis een stuk duurzamer is. Vervang bijvoorbeeld je verlichting voor LED of kijk waar naden en kieren zijn en zorg dat je deze dicht maakt. Met vaak een paar kleine aanpassingen kun je al een heel verschil maken.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie