Een duurzaam huis: stijlvol inrichten met oog voor milieu

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken. Zo ook in de wereld van design en interieur. Van zonnepanelen tot elektrische auto’s, milieuvriendelijkheid is overal om ons heen. Duurzaamheid betekent niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor jezelf. In deze blog vertellen we hoe je je huis duurzaam en toch stijlvol kunt inrichten en zo een steentje kunt bijdragen aan een beter milieu. 

Natuurlijke elementen

Houten meubels, rieten manden, bamboe lampenkappen en natuursteen keukenbladen. Natuurlijke elementen zijn helemaal de trend. Het brengt een leuke sfeer in huis zonder dat het zorgt voor hoge milieubelasting. Ook het gebruik van natuurlijke stoffen, zoals katoen en linnen is perfect voor kussens en dekens. Al deze materialen zijn natuurlijk afbreekbaar en kunnen dus een nieuw leven krijgen, mocht je de meubels ooit weg doen. Zo zijn er nog een hoop interieurtrends. Shop hier diverse woonaccessoires

Recyclen en upcyclen

Woonaccessoires die een nieuw leven hebben gekregen zijn ook erg populair op het moment. Mensen zetten zich steeds vaker in voor het milieu en willen graag een steentje bijdragen. Bij upcycling worden oude materialen gebruikt voor een nieuw product met een andere functie dan het origineel. De producten die hieruit ontstaan zijn trendy en vaak heel creatief. Lampen, tafels, stoelen en kasten, je kunt het zo gek niet bedenken. Tegenwoordig kan er met upcycling meer dan je denkt.

Upcycling is alleen mogelijk als mensen recyclen. Gun je oude interieur dus een nieuw leven en recycle je oude spullen. Hiermee help je het milieu én de toekomst. 

modern duurzaam huis
een modern en duurzaam huis

Statement verlichting

Een goede sfeerverlichting maakt vaak al een groot verschil. Het maakt een ruimte sfeervol en creëert een rustige ambiance. Vervang daarom de gloeilampen voor lange levensduur lampen, zoals LED lampen. Deze lampen brengen van zichzelf niet echt sfeer, dus het is belangrijk dat je een passende lampenkap uitkiest, die de felheid van dit licht grotendeels dimt.

Een goede lamp is ook een eyecatcher van een ruimte. Kies daarom bijvoorbeeld voor een grote bamboe lampenkap. Natuurlijk materiaal én ook nog eens stijlvol. Of kies voor een fraaie design lamp van een bekend merk.

Woonaccessoires

Niets maakt een huis meer af dan leuke woonaccessoires. Kaarsen, kandelaren, plateaus en spiegels, je kunt er niet genoeg van hebben. Ga voor seizoen gerelateerde woonaccessoires die je vaker kunt gebruiken. Zo heb je ieder seizoen een nieuw interieur, maar met een langere levensduur. Voor inspiratie is het handig om online eens te zoeken. Een online woonwinkel zoals SJ LIVING toont bijvoorbeeld in één oogopslag verschillende soorten en stijlen woonaccessoires. 

Comfort

Hoewel het belangrijk is dat meubels in het interieur er leuk uitzien, is het comfort net zo cruciaal. Neem daarom ruim de tijd om je banken, eetkamerstoelen en dergelijke meubels uit te zoeken. Wanneer je er tevreden mee bent, gaan de spullen ook langer mee. De finishing touches, zoals kussens en dekens zou je eventueel vaker kunnen wisselen, maar een goede basis is het belangrijkste. Een bank koop je namelijk niet elk half jaar nieuw. Zorg er daarom voor dat je kiest voor neutrale kleuren en maak het plaatje dan eventueel compleet met kleurrijke woonaccessoires zoals kussens of kaarsen. 

Met deze tips zorg je voor sfeer én duurzaamheid in je huis. Je huis is dé plek waar je je gelukkig en fijn voelt. Als je een huis koopt met je ouders heb je misschien wat meer geld te besteden voor verduurzaming. Neem dus de tijd om uit te zoeken welke trends en ontwikkelingen bij jou passen en maak van je huis een thuis. Succes als je als starter een huis gaat kopen! Bereid je goed voor.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie