Een huis inrichten, waar te beginnen? Top 5 tips! 

Je hebt een contract getekend voor uw nieuwe huur- of koopwoning… dan is het wachten op de sleutel! Ondertussen kun je beginnen met het inrichten van het huis. Maar hoe definieert je jouw stijl? En bij welke kleuren en materialen voel jij je thuis? We hebben de perfecte checklist voor je gemaakt! Creëer je droomhuis met een aantal eenvoudige woontips. We geven je 5 tips om als nieuwe bewoner je huis in te richten:

Tip 1: Zoek inspiratie 

Zoek naar levensinspiratie en interieurideeën om je nieuwe huis mee in te richten. Bezoek woondecoratiewinkels, blader door woontijdschriften. Ook vind je online verfrissende lifestyleblogs, inspiratie blogs en lifestylemagazines met de leukste woonideeën, interieurtips, woontips en inspiratieartikelen! 

Slaapkamer inrichten rustig kleuren
je slaapkamer inrichten met rustige kleuren

Tip 2: maak een moodboard 

Heb je al “levensideeën”? Verzamel de mooiste kleuren, accessoires en meubels en maak er een moodboard of wooncollage van. Natuurlijk kan het met ouderwets knippen en plakken, maar nog makkelijker is het om online een moodboard te maken! De perfecte app hiervoor is Pinterest. Sla al je favoriete foto’s op en creëer je mooiste lifestyle 😉 

Tip 3: Maak een plattegrond 

Welke kamer ga je waarvoor gebruiken? Kijk kritisch naar de ruimtes en maak aan de hand van de bouwtekening of plattegrond een grove plattegrond. Wat gebeurt er als je deze woonkamer-muur weghaalt of verplaatst? Is het mogelijk om ergens extra ruimte te creëren door bijvoorbeeld een aanbouw, een overkapping of een veranda te plaatsen? Nu kan je! Als je eenmaal bent verhuisd, verander je niet zo snel van woning.

Ben je van plan om binnenkort je woonkamer te verbouwen of in te richten? Vraag gratis interieuradvies aan onze woonstylisten of schrijf je snel in voor een workshop. Loop jij vol inspiratie en nieuwe ideeën de deur uit? 

Tip 4: Personaliseer je kleurenpalet 

Kleur speelt een grote rol in je interieurontwerp. Op zoek naar pasteltinten? Of hou je meer van felle kleuren? Wat je ook kiest, kies kleuren waar jij je prettig bij voelt. Raamdecoratie bestellen? Voor dat je raamdecoratie koopt bekijk dan eerste of die raamdecoratie bij je interieur past. het is aangeraden om eerste kleurstallen te bestellen om een kleur van het raamdecoratie in het echt te bekijken. Kleurstallen zijn gratis te bestellen bij heel veel bedrijven. Als je de basis simpel houdt, kun je wat meer uitgeven met flitsende accessoires. Bij het kiezen van een kleurencombinatie is het belangrijk dat de kleuren goed bij elkaar passen. 

Tip 5: Begin bij de basis 

Bepaal aan de hand van het budget eerst de basis en materialen (vloeren, wandafwerking, raamdecoratie op maat of standaard en meubels) en kies daarna pas de kleuren. Gebruik op elke verdieping zoveel mogelijk dezelfde laag, dat zorgt voor rust en creëert ruimte.

Ik denk dat Tip 1 de belangrijkste is; ga bij veel mooie woonwinkels langs om te zien wat jij nou mooi vindt. En wat jouw stijl is is belangrijk, en je hoeft niet altijd duurdere merken als Muuto of TREKU te kopen om een mooi verzorgd en stijlvol interieur samen te stellen. Klein budget? Er zijn ook 2dehands design webshops.

Heb jij nog goede tips voor het inrichten van een (nieuw) huis? Laat dan zeker een comment achter!


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
Morris Meubelen logo
Goossens logo

Plaats een reactie