Tips voor de inrichting van je huis; hoe te beginnen?

Het is eindelijk zo ver! Je hebt je handtekening gezet onder het contract van je nieuwe huur- of koopwoning. Spannend! Totdat je de sleutel hebt, kun je brainstormen over de inrichting van je nieuwe stulpje. Lees hier handige tips die je kunt gebruiken bij de inrichting en om je eigen stijl te bepalen. 

Kijk om je heen

Voordat je begint met de daadwerkelijke aanschaf van spullen om je huis mee in te richten, raden we je aan goed te bedenken wat jij leuk vindt en wat echt bij jou past. Dit kan al op een hele simpele manier, namelijk: kijk eens goed om je heen! Bestudeer het interieur van anderen, blader door woontijdschriften of kijk eens naar woonprogramma’s op televisie.

Ook online zijn er allerlei woon-ideeën en interieur tips te vinden. Vraag jezelf af: waar word ik echt blij van? Wat vind ik mooi? Welke kleuren zouden goed in mijn huis staan? Van de ideeën die je verzameld hebt, kun je bijvoorbeeld een collage maken. Lekker ouderwets aan de slag door plaatjes uit te knippen en vervolgens op te plakken. Op die manier schets krijg je al een goed beeld van jouw stijl.

interieur huis bank

Deel je huis in

Daarna is het tijd voor de volgende stap: de indeling van je huis. Bedenk van tevoren welke kamer je voor welk doel gaat gebruiken. Een tip: probeer verder te denken dan de standaard-ideeën. Beeld je eens in hoe een ruimte eruit zou zien wanneer je een muur verwijdert of hoekje extra ruimte kunt creëren, bijvoorbeeld door een dakkapel of veranda te plaatsen. Het is verstandig om hier goed over na te denken. De praktijk wijst namelijk uit dat je niet snel je woonruimtes aanpast, als je eenmaal lekker gesetteld bent.

Vloeren en materialen

Na deze stappen kun je dan aan de slag met de daadwerkelijke inrichting. Het is verstandig om te starten met de basis en materialen, en je pas daarna te buigen over kleuren voor in je huis. We raden je daarbij aan om per verdieping voor dezelfde vloeren te kiezen. Het gevolg daarvan is namelijk dat je rust en ruimte creëert. Heb je nog inspiratie nodig voor een mooie vloer? Een visgraat laminaat is dé nieuwe trend. Dit maakt je huis net even wat anders dan anders! 

Woon-accessoires

Wanneer je huis is ingedeeld kun je naar de winkels gaan om accessoires te shoppen. Hoe leuk is dat! Planten, decoraties voor op tafel, kussens en foto’s zorgen voor een persoonlijke touch en maken je huis helemaal af! Let er wel op dat je niet al te veel spullen in één keer koopt. Impulsaankopen zorgen er vaak voor dat je na korte tijd je spullen zat bent. Kies dus liever voor accessoires die tijdloos zijn en waar je lange tijd van kunt genieten!


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie