Wat mag er absoluut niet ontbreken in je huis? Adviezen voor een stijlvolle woning!

Een goed verzorgd en gezellig huis: wie wil dat nu niet? In een goed onderhouden huis is het sfeervol en is het interieur netjes en goed onderhouden. Maar wat is daar allemaal voor nodig? Met onderstaande adviezen creëer je binnen een handomdraai een stijlvolle en gezellige woning!

Zorg voor modieuze binnenzonwering

Een van de belangrijkste sfeermakers in huis is de binnenzonwering. Door het plaatsen van mooie shutters van hout of kunststof, kun je de sfeer in je woning snel naar een hoger plan tillen. Shutters zijn prachtige decoratieve elementen in huis.

Maar naast hun uitstraling hebben shutters ook een belangrijke praktische functie. Bij fel zonlicht kun je de shutters afsluiten om de temperatuur in je woonkamer aangenaam te houden. Omgekeerd zijn shutters ideaal om de warmte binnenshuis te houden als het buiten fris is. 

een woning aan een straat

Horren

Naast shutters kun je ook kiezen voor het gebruik van horren. Horren zijn tegenwoordig stijlvol en sfeervol ontworpen. De belangrijkste functie van horren is om ongedierte en dergelijke op afstand te houden, terwijl je je woning gewoon kunt ventileren.

Met name in de zomer zijn horren ideaal, zeker op de slaapkamer. Door horren te gebruiken kun je op hete zomeravonden gewoon je raam openzetten en de slaapkamer luchten, zonder dat muggen en vliegen je nachtrust verstoren. 

Kies voor accessoires met ronde vormen

Een echte sfeervol en intiem interieur kun je realiseren door gebruik te maken van voorwerpen met ronde vormen. Of je nu een klassiek ingerichte woning hebt of van een een moderne, industriële stijl houdt: zonder ronde vormen ziet je huis er minder gezellig uit dan mogelijk is.

Zorg daarom dat niet al het meubilair alleen maar vierkante of rechthoekige vormen heeft, maar wissel af met ronde vormen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde salontafel in de kamer. Een stoer rond vloerkleed op de vloer kun je gebruiken om een rechthoekige kamertafel gezelliger te laten lijken. En natuurlijk mag een aantal ronde bloemenvazen in de vensterbank niet ontbreken. 

Een aantrekkelijk kleurenpalet is onmisbaar

Een woning die zich onderscheidt van de middenmoot is ook voorzien van een kleurenpalet dat sfeer ademt en waarbij de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd. Vooral warme kleuren doen het goed en zorgen voor een hoop extra sfeer en romantiek.

Zo kun je kiezen voor bruintinten voor je horren of binnenzonwering, terwijl ook 2warme kleuren als rood en roze het goed doen om de gezelligheid in je huis te verhogen. Succes en maak er een sfeervol interieur van!


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie