Gordijn-keuzes! Een duette gordijn of plissegordijn: wat is het verschil precies?

Als je op zoek bent naar raamdecoratie, zal je veel verschillende producten tegenkomen in je zoektocht. Jaloezieën, rolgordijnen, shutters, maar ook Duette gordijnen en plissegordijnen. Deze twee vormen van raamdecoratie lijken ontzettend veel op elkaar, maar wat is het verschil? 

Het verschil tussen Duette gordijnen en plissegordijnen

Zoals je misschien wel weet, hebben beide vormen van raamdecoratie vouwen in de stof. Hierdoor vouwt de stof zich sierlijk op en uit wanneer je je Duette of plissegordijn gaat bedienen. Daarom lijken deze vormen van raamdecoratie ook zo op elkaar. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen deze twee vormen van raamdecoratie. 

Een Duette gordijn is namelijk gemaakt uit twee lagen stof, terwijl een plissegordijn maar uit één laag stof bestaat. Dit verschil is duidelijk te zien aan de zijkant. Bij een Duette gordijn is een honingraat te zien, bij een plissegordijn zie je alleen een enkele laag stof. 

Het voordeel van Duette gordijnen

Duette gordijnen kennen vele voordelen. Doordat deze vorm van raamdecoratie uit twee lagen stof bestaat, wordt tussen de lagen stof stilstaande lucht opgevangen. Deze stilstaande lucht zorgt ervoor dat de warmte in de zomer niet naar binnen kan en in de winter juist niet naar buiten! Duette gordijnen zijn niet alleen mooi voor het oog, maar kennen ook een zeer goede isolerende werking. 

Een ander voordeel is dat de bedieningstouwtjes die door de stof heen lopen, in de dubbele laag stof verwerkt worden. Waar je deze bij plissegordijnen nog wel door de stof ziet lopen, zijn deze koorden bij Duette gordijnen netjes weggewerkt. 

Het voordeel van plissegordijnen

Ook plissegordijnen kennen veel voordelen. Zo is een plissegordijn veel aantrekkelijker geprijsd dan een Duette gordijn. Doordat bij een Duette gordijn twee lagen stof gebruikt worden, is de prijs ook direct een stuk duurder dan de budgetvriendelijke plissegordijnen op maat. 

Daarnaast zijn plissegordijnen ook erg geschikt voor smalle ramen. Een plissegordijn is namelijk al leverbaar vanaf een breedte van 30cm. Hiermee zijn ze geschikt voor zelfs de smalste ramen in je woning. Andere vormen van raamdecoratie zijn vaak leverbaar vanaf een breedte van 50cm. Een groot verschil dus! 


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie