Een wit bankstel en kinderen : een ingewikkelde combinatie

Moet je er niet aandenken een witte bank in huis te halen, omdat je kinderen hebt? In je geestes oog zie je namelijk al hoe zij het zitvlak hebben vol geklad met verf waarvan je weet dat het niet te verwijderen zal zijn. Aan hun geschokte en teleurgestelde blik wanneer je tegen ze zal uitvaren wil je stellig ook niet denken. Toch is het tegenwoordig wel goed mogelijk om met kleine kinderen in huis ook een trendy wit bankstel in je woonkamer te hebben. Hoe je dat aanpakt vertel ik je in dit blog.

Wasbare stoelhoezen 

De eerste manier waarop je geknoei op je wit gekleurd bankstel kan voorkomen is door er een stoelenhoes op te plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar in alle denkbare kleuren van de regenboog en gemaakt van verschillende materialen.

Tevens kan je er voor kiezen een effen stoelenhoes of eentje met motieven aan te schaffen waarmee je ook variatie in je interieur aanbrengt. Het is natuurlijk logisch dat de hoes waarvoor je kiest, aansluit bij de rest van je interieur. Overigens kan een kleed dat je over de meest kwetsbare plekken van je lievelingsbank drapeert, je eveneens helpen de “schade” aan je bank te beperken.

Speciale kinder klieder hoek 

Het is bijna onvermijdelijk dat je kinderen ook in de woonkamer spelen. Daarbij kruipen ze tussen de bedrijven door ook bij jou op de bank voor een vaak welverdiende knuffel. Om dat moment niet in geschreeuw te laten uitmonden, is het geen slecht idee om ze al vroeg een eigen speel- en kliederplek in je woonkamer te geven.

Je leert ze daarbij meteen dat ze altijd met schone handen in de buurt van je bankstel dienen te komen zonder dat je er een probleem van maakt, indien ze het in hun enthousiasme om bij je te zijn, een keertje vergeten.

Juiste schoonmaakmiddelen gebruiken 

Een bekend gezegde is dat water en zeep alles schoonmaken. Okay, bijna alles dan. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg schoonmaakproducten te koop in de handel die je kunnen helpen om de tofste vlekken uit je bankstel te verwijderen. Je kan daarnaast ook er voor kiezen je witte bank bij de dry cleaner te laten reinigen of het een speciale vuil afstoot behandeling laten ondergaan met een speciaal daartoe ontworpen middel.

Het gewoon doen, die witte bank in huis halen

De allerbeste manier om er achter te komen of het hebben van kinderen je voorkeur voor een witte bank in de weg staat, is natuurlijk nog steeds door het aan te schaffen. Door je normale activiteiten er omheen te centreren, went een ieder aan de speciale voorzorgsmaatregelen behorend bij zo een set banken, waardoor ze beslist van zelf voorzichtiger zullen omgaan met je bank.

Het is dus wel degelijk mogelijk om het opvoeden van je kinderen te combineren met het onderhouden van je favoriet witte bank. Zoals bij alles wen je er op den duur gewoon aan dat er zo nu en dan een vlekje op kan zitten of dat ze het als hun springkussen gebruiken. Deze kleine ergernissen dragen er immers later ook aan bij, dat je met een glimlach terug zal denken aan hun kinderjaren.

Plaats een reactie