Een frisse look: je oude meubels renoveren met plakfolie

Heb je nog een oud tafeltje waar je op uitgekeken bent? Of een krukje dat toe is aan een opknapbeurt? Oude zware bruine meubels uit een kasteel over kunnen nemen? Misschien is plakfolie een interessante optie voor je! Niet iedereen is bekend met plakfolie. Het is echter een eenvoudige én voordelige manier van decoreren.

Verschillende soort Plakfolie

Tegenwoordig is het plakfolie in steeds meer leuke printjes verkrijgbaar waardoor er eigenlijk altijd wel een printje te verkrijgen is die aan jouw wensen voldoet! Maar wil je een tafeltje juist graag van een frisse witte kleur voorzien? Ook dan is plakfolie een geschikte optie! Het kleeffolie is namelijk ook verkrijgbaar in effen kleuren, zowel mat als glanzend! Het folie kun je voor talloze doeleinden gebruiken.

Het wordt veel gebruikt om keukens mee te beplakken, je kunt er een geheel nieuwe look mee creëren! Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie marmerlook keukenkastjes? Of een gezellige bloemetjes-print voor extra sfeer in de keuken? Ook kun je het plakplastic gebruiken voor meubels, tafels, kasten, vensterbanken, krukjes, nachtkastjes en accessoires zoals opbergbakken, plantenbakken (denk ook eens aan een ferm LIVING plantenbak) en nog véél meer. Zorg ervoor dat de ondergrond glad, vlak en vetvrij is, en je kunt meteen gaan plakken!

oude meubels met plakfolie beplakken

Plakfolie aanbrengen is eenvoudig

Plakfolie aanbrengen werkt vrij gemakkelijk. Kleine objecten kun je in je eentje beplakken. Grotere projecten dien je met zijn tweeën te doen. Het werkt in principe net als het plakken van een sticker. Je haalt de beschermlaag er af en kunt het meteen aanbrengen. Bij grote oppervlakten wordt aangeraden om de ondergrond nat te maken met water. Zo voorkom je luchtbellen. Doordat er water tussen zit veeg je lucht en water er eenvoudig onder vandaan, zonder dat het meteen bij de eerste aanraking al vast geplakt zit (zoals bij droog plakken het geval is). Ook leuk tijdens het thuiswerken als je eens wat anders wilt qua uitzicht. Meer bedrijven die leuke producten voor thuiswerken aanbieden vind je op de pagina met links.

Plakplastic is verkrijgbaar in honderden soorten. Je kunt er standaard rolletjes van bestellen, maar je kunt het ook op maat laten snijden. Heb je dus maar een klein object te beplakken? Dan hoef je niet direct een grote rol te bestellen waarbij je heel veel over houdt. Bestel het in de gewenste maat en plakken maar!

Heb jij weleens plakfolie gebruikt? Toch liever een nieuwe bank en heb je wat te besteden? Kijk dan eens naar onze artikel over 10 bekende merken voor design banken, met merken als HAY, Gelderland en Design on Stock.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie