Welke deur kies je uiteindelijk voor je huis?

Een kunststof voordeur is vaak meer dan alleen een kunststof voordeur: de door ons geteste deuren kunnen ook aan de achterkant of aan de zijkant worden gebruikt.

Doordat de vooringang van jouw woning de meeste aandacht trekt vanaf de straat, trekt deze ook de meeste aandacht op de markt. Hier is wat u moet overwegen, waar je het ook neerzet. We hebben geconstateerd dat de meeste toegangsdeuren over het algemeen goed presteren. 

Maar de materialen waarvan ze zijn gemaakt – glasvezel, staal en hout – hebben elk hun sterke en zwakke punten. En hoewel een goedkope kunststof voordeur gelijk kan zijn aan een deur van hout of glasvezel die vijf keer zoveel kost, is het niet de beste keuze voor slijtage.

Online gaan

Of je nu in een winkel of online koopt, je bespaart tijd door online wat onderzoek te doen en op zijn minst een winkel te bezoeken om echt te zien wat je koopt. Sites van fabrikanten beschrijven materialen en bieden catalogi aan, en kunnen je helpen een plaatselijke winkelier te vinden. En zelfs als je niet de exacte kunststof voordeur ziet die je zoekt, kan een vergelijkbaar kunststof voordeur model je een goed idee geven van constructie en afwerking. 

Stalen en glasvezeldeuren hebben doorgaans meer isolatiewaarde dan houten deuren. Modellen die gekwalificeerd zijn, moeten onafhankelijk worden getest en gecertificeerd, en hebben vaak strakkere frames, energiezuinige kernen en, voor modellen met glas, isolatieglas met twee of drie panelen om de warmteoverdracht te verminderen. Je vindt meer informatie op: https://dhk-kozijnen.nl/

blauwe deur

Kunststof tuindeuren

Kunststof tuindeuren worden ook wel kunststof tuindeuren genoemd omdat ze voorgehangen worden in een kozijn en vaak voorgeboord zijn voor een knop en nachtschoot. Tenzij een vervangende deur deel uitmaakt van een groter verbouwingsproject, wil je misschien dat de nieuwe kunststof tuindeuren dezelfde grootte hebben als de oude kunststof tuindeuren.

Als je een grotere deur kiest of zijruiten toevoegt, moet je de omlijsting van de deur opnieuw doen – een taak die je het beste aan een aannemer overlaat. Thuiscentra bieden doorgaans installatie- of verwijzingsdiensten aan. Tenzij je een ervaren timmerman bent, wil je misschien ook een professional inhuren om deuren van dezelfde grootte te installeren. 

Slot op de deur

Er is een deurslot van goede kwaliteit nodig om inbraken en huisinbraken af te schrikken. Veel boeven trappen deuren in om binnen te komen. Maar tenzij je deur hol is, is het niet de deur zelf die inbrekers binnenlaat. Onze tests met een stormram hebben weinig verschil in sterkte aangetoond tussen deurmaterialen. Alles faalde uiteindelijk omdat de deurpost bij de sluitplaat van het slot splitste, hoewel we ook ontdekten dat versterkte sloten en sluitplaten de inslagweerstand van een deur aanzienlijk kunnen vergroten.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie