Een elegante & industriële look in huis? Kies voor taatsdeuren

De industriële look is de laatste jaren een trend die terug te zien is in veel huishoudens. Typerend voor de industriële look zijn meubels met vaak gebruikt (teak)hout, in combinatie met stalen frames in de kleuren antraciet of zwart. Sinds enkele jaren wordt de industriële look ook steeds verder doorgevoerd in huis, zo ook in de kozijnen deuren. 

Een veel gekozen optie zijn de stalen zwarte deuren, met eveneens een kozijn van staal. Over het algemeen kiest men voor een normale scharnierdeur, echter wint de stalen taatsdeur de laatste tijd ook steeds meer aan populariteit! De taatsdeur is een elegante optie met veel voordelen! We vertellen je er graag meer over.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur waarbij het draaipunt niet op de hoek van een kozijn is gevestigd, maar op een kwart van het kozijn. Het draaipunt wordt zowel aan de bovenkant, als van de onderkant gemonteerd. Vaak wordt de taatsdeur gekozen voor de zwaardere deuren, zodat het gewicht niet uitsluitend op de zijkant hangt, maar meer verdeeld wordt. Als een deur immers 50+ kilo weegt, zal deze moeilijk kunnen worden gebruikt als normale scharnierdeur. In deze situatie, biedt de taatsdeur dan ook oplossing.

Aan beide kanten te openen

Een taatsdeur kan aan beiden kanten worden geopend, dit is een van de grootste voordelen en zorgt ook voor een bepaalde elegantie in huis. Het is dan ook zeker bij de grotere deuropeningen een populaire optie om te kiezen voor 2 taatsdeuren naast elkaar. 

Taatsdeuren zijn makkelijk te openen

Dankzij het feit dat een taatsdeur aan de bovenkant en onderkant van het kozijn bevestigd wordt, is een ander voordeel dat zware deuren opvallend makkelijk te openen zijn. Dit is niet alleen prettig voor u, maar ook voor kinderen of juist oudere mensen die iets minder kracht in de armen hebben. Wist u bovendien dat het bij een taatsdeur praktisch niet mogelijk is om met de vingers tussen het scharnier te komen? De deuren bieden dan ook zekere veiligheid voor kinderen in huis.

Materiaal van een taatsdeur

De actuele trend in 2020 is om te kiezen voor een taatsdeur van staal, de stalen frames worden vaak gepoedercoat in antraciet of zwart. Dit is bij de meeste bedrijven echter volledig naar uw wens aan te passen. Een andere optie is om te kiezen voor taatsdeuren van hout of aluminium. Met name aluminium is een populaire vervanger voor staal, omdat het materiaal wat lichter is. Staal daarentegen kan weer beter tegen een stootje.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie