Een eettafel met industrieel design, wat zijn de eigenschappen?

Ben je van plan om een nieuwe eettafel te kopen? In dat geval spreekt het voor zich dat je zeker en vast stil zal willen blijven staan bij het design waar de eettafel over moet beschikken. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt tussen een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden om een eettafel industrieel te laten zijn.

Een dergelijke eettafel staat er niet alleen om bekend over een zeer aantrekkelijke uitstraling te beschikken, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze zich kenmerkt door een uitmuntende duurzaamheid en kwaliteit. Ben jij dus ook iemand met een hart voor industrieel design? Dan zal de keuze voor een eettafel industrieel ook voor jou ongetwijfeld al snel zijn gemaakt! 

De uitstraling van een eettafel met een industrieel uiterlijk

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de uitstraling van een eettafel industrieel. Op dit vlak kan er worden vastgesteld dat de industriële stijl een niet onaanzienlijke impact kan hebben op de globale uitstraling waar de ruimte over beschikt. Industriële meubelstukken beschikken doorgaans over de reputatie vrij neutraal te zijn, maar in de praktijk kan dat wel degelijk verschillen.

De industriële stijl is een sterk typerende stijl die altijd fungeert als eye-catcher binnen de ruimte waarin ze wordt geïntegreerd. Dit gezegd hebbende geldt voor de industriële stijl wel dat ze moeiteloos kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld zowel een klassiek als een strak, modern interieur. In ieder geval, op vlak van uitstraling zal een eettafel industrieel altijd een mooie meerwaarde betekenen voor jouw woning. Ook mooi: een zwarte marmeren eettafel.

Uit welke materialen kan een industriële eettafel zijn vervaardigd? 

Bovenstaande brengt ons bij de materialen waar een industriële eettafel uit kan zijn vervaardigd. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt tussen een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden. Net zoals bij andere industriële meubels kan er ook bij een industriële eettafel worden vastgesteld dat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van gerecycleerde (bouw)materialen.

Het kan hierbij zelfs gaan om beton! In de praktijk wordt er bij industriële meubelstukken doorgaans altijd gebruik gemaakt van een combinatie van materialen zoals bijvoorbeeld staal of ijzer samen met bijvoorbeeld glas. De exacte uitstraling waar een eettafel met industrieel design over beschikt is uiteraard altijd afhankelijk van de uitvoering in kwestie. Deze kan in de praktijk best behoorlijk verschillen. Eettafels shop je onder andere bij Giga Meubel en Coppens Volkel, een groot warenhuis.

Hoe staat het met de levensduur van een eettafel industrieel?

Last but not least spreekt het voor zich dat een eettafel sterk te lijden kan hebben onder het gebruik. Dit is ook niet meer dan logisch. Elke dag opnieuw zijn er heel wat mensen die immers gebruikmaken van de industriële eettafel in kwestie. Het gaat daarbij niet alleen om jezelf en je partner, maar ook om bijvoorbeeld de kinderen en om mogelijke gasten die je over de vloer krijgt. Heel wat eettafels gaan daardoor in de praktijk al snel sporen van slijtage vertonen.

Dat geldt niet voor een industriële eettafel. De solide materialen waaruit ze is vervaardigd zorgen er namelijk voor dat je van een dergelijke eettafel echt heel lang plezier zal ondervinden. Het mag dan ook duidelijk zijn, door over te gaan tot het aanschaffen van een eettafel industrieel krijg je in de praktijk altijd echt waar voor je geld!


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie