3 keukentrends in 2020

Veel Nederlanders hebben door het coronavirus hun vakantieplannen helaas moeten cancelen. Om deze redenen is er meer aandacht aan verbeteringen in en rondom het huis. Een mooie nieuwe badkamer, tuin of een mooie keuken in plaats van op vakantie is dan ook een veelgemaakte keuze. Om je bij het kiezen van het keuken alvast te voorzien van wat inspiratie, hebben we de 3 populairste trends in 2020 uitgelicht.

1. Een dubbel kookeiland

Een kookeiland is een droom voor velen, maar een van de nieuwste trends is het gebruik van een dubbel kookeiland. Ideaal voor de wat grotere keukens! De mooie opbergsystemen in de keukenkasten vandaag de dag, zorgen ervoor dat je weinig tot geen bovenkasten meer nodig hebt! 

Men kiest voor het dubbele kookeiland om veel gasten te kunnen ontvangen, aan een dubbel kookeiland kunnen immers genoeg barkrukken geplaatst worden. Ook is een dubbel kookeiland, gezien de hoogte en het een ideale oplossing om een ruimte mooi open te houden, dit creëert een nog ruimtelijker effect.

keukentrends kookeiland

2. Het gebruiken van natuurlijke materialen

U kent waarschijnlijk de keukenkastjes van vroeger nog wel, vaak hout en met een bepaald motief erin verwerkt. Vervolgens ging men over naar de meer strakke, minimalistische en moderne stijl met hoogglanzend of mat wit of zwart.

De keukentrend van 2020 is om juist (weer) te kiezen voor (natuurlijk) hout. Dit kan in de kleine details, door bijvoorbeeld in een strakke keuken te spelen met wat wandplankjes van een grovere houtsoort of juist om deze look door te voeren in de fronten van uw keukenkasten. Zo kunnen fronten van massief hout een mooie luxueuze look geven aan de keuken, in combinatie met een betonlook keukenblad. 

3. Moderne apparatuur (te bedienen met apps)

De technische mogelijkheden worden vandaag de dag steeds uitgebreider, zo ook in de keuken. In 2020 zullen steeds meer keukens worden voorzien van toepassingen met apps om het koken nog makkelijker te maken ;-). 

Een van de voorlopers op dit gebied is HomeConnect, dit is software waarmee je bijvoorbeeld de koelkast of oven op afstand kunt besturen. De producenten Bosch, Siemens en NEFF werken hier mee samen, als u van een van deze merken apparatuur koopt is het dankzij de HomeConnect app dus mogelijk om bijvoorbeeld uw oven aan te zetten als u naar huis toe rijdt. Ideaal voor het voorverwarmen, of voor het preparen van maaltijden die eventjes uit de koelkast kunnen. Ook als u twijfelt of een apparatuur nog aan staat, kan dit makkelijk via de app gecontroleerd worden. Naast de oven en koelkast, kunnen bijvoorbeeld ook wasmachines, waterkokers, wasdrogers en vaatwassers aangesloten worden op de HomeConnect app. 

Meer inspiratie?

Meer inspiratie opdoen voor een keuken anno 2020? Ga dan bijvoorbeeld eens langs bij De Studio Keukens Den Haag of bezoek een lokale woonboulevard. In de showroom heeft u immers de mogelijkheid om producten daadwerkelijk te ervaren en leggen de adviseurs u graag alles uit.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie