Op zoek naar een nieuwe keuken? Bekijk de hipste keukentrends van dit jaar!

Het is inmiddels alweer het nieuwe jaar en dat betekent nieuwe keukentrends. De mogelijkheden voor een keuken zijn oneindig. Daarom hebben wij de belangrijkste trends van dit jaar op een rijtje gezet. Met deze trends bouw jij jouw keuken om tot een droomkeuken! 

1 | Gietvloer

De gietvloer was de afgelopen jaren al veel terug te vinden in de woonkamer, maar tegenwoordig zie je deze ook steeds meer in de keuken. De gietvloer is ideaal voor in de keuken. Veel vloeren hebben naden waar makkelijk voedselresten in gaan zitten, vooral in de keuken. Een gietvloer is naadloos waardoor er geen ongewenste voedselresten achter kunnen blijven. Hierdoor is de vloer ook erg makkelijk schoon te maken. Daarnaast is een gietvloer maar enkele millimeters dik, waardoor als je je vloer wilt vernieuwen, er gewoon een nieuwe gietvloer bovenop de oude kan worden gegoten. Naast dat het dus enorm praktisch is, sluit het ook ‘naadloos’ aan bij actuele trends. 

2 | Wandtegels

De wandtegels die op dit moment helemaal trendy zijn, zijn groot. Denk hierbij aan minimaal 30 centimeter breed. De keuken moet een plek van rust zijn. De trend van dit jaar sluit hier helemaal op aan, namelijk het gebruik van wandtegels in sobere kleuren. Wandtegels in beige, grijs, antraciet en ivory zijn helemaal hot. Ook hebben de tegels van nu een natuurlijke look. Gladde, strak afgewerkte tegels zie je in dit jaar nog maar weinig terug. 

3 | Kookeiland

Het kookeiland is een trend die we dit jaar steeds meer terug gaan zien. Een kookeiland is niet alleen een plek om groentes te snijden, vaat neer te liggen en te koken. Een kookeiland fungeert ook goed als werkplek of eettafel. Daarnaast geeft een kookeiland jouw keuken een moderne uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een landelijk, houten kookeiland. Dit creëert rust en een ruimtelijk gevoel. Fan van landelijk wonen? Bekijk de pagina over Country Lifestyle.

4 | Slimme keukenapparatuur

Keukenapparatuur ontwikkelt zich continu, en zo is er ook in dit jaar weer nieuwe keukenapparatuur bijgekomen. De grote, opzichtige afzuigkap is bijvoorbeeld vervangen door een afzuigkap geïntegreerd in de kookplaat. Hiermee heb je complete vrijheid tijdens het koken en de afzuiging is afgestemd op de kookplaat. Dit betekent dat hij automatisch aan, uit, harder en zachter gaat! Een andere trend die momenteel helemaal hip is, is de Quooker Cube. Dit is een alles-in-1 kraan die niet alleen koud en warm water levert, maar ook bruisend en kokend water. Zo hoef je niet langer minuten te wachten tot het water kookt, ideaal!


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie