Ben je op zoek naar ander type interieur?

Veel mensen hebben wel eens de behoefte om een verandering in huis te zien. Het interieur vernieuwen of vervangen wordt vaak gedaan. Er is ongelofelijk veel om uit te kiezen. Lees meer in deze tekst over type interieurs. 

Iedereen kent het industriële interieur

Het robuuste en stoere interieur door de industriële stijl. Iedereen kent het. Momenteel is de stijl namelijk heel erg populair. Het is een ruimtelijke stijl waar vaak een tintje vintage in terug te vinden is. Doordat beton, metaal en andere elementen zichtbaar zijn heeft het een rauwe look.

Het is een overzichtelijke stijl, want meestal zijn het open en grote ruimtes met niet al te veel bezetting. Daarom kunnen een aantal eyecatchers zoals een leren bank of een echte fabriekslamp een zeer goede toevoeging aan deze stijl. Naast de industriële stijl zijn er natuurlijk veel meer stijlen om uit te kiezen voor een nieuw interieur. 

ander type interieur
Duidelijk een ander type interieur dan je wellicht gewend bent

Een klassiek interieur in huis

Vind jij een overvloed aan goud, rijke stoffen en een luxe interieur aantrekkelijk? Dan is een klassiek interieur iets voor jou. Het is een stijl die meer dan chic is. Het lijkt erop of er een vorstin in woont. Het straalt enorm veel luxe uit. Traditionele kunstwerken bekleden de wanden en je kunt ervoor kiezen om een kroonluchter op te hangen aan het plafond. Onder de klassieke woonstijl vallen een aantal andere stijlen.

Zo kun je kiezen voor een brocante interieur waarin antieke, vintage en oude meubels worden gebruikt. Je kunt ook kiezen voor een barok interieur waarbij ronde en sierlijke vormen de voornaamste kenmerken zijn. Deze stijl is compleet overgewaaid uit het land Italië. Voor de kleine portemonnee is 2dehands design een aanrader.

De stijl die nu helemaal in is

Momenteel is de bohemian stijl helemaal in. De site https://www.uberleuk.nl/bohemian-interieur/ schetst een beeld van de stijl. Andere namen voor het gebruik van deze stijl als interieur zijn de Ibiza stijl en de boho interieur. Deze trendy stijl wordt gekenmerkt door exotische prints en vintage spullen.

De warme kleuren met de bijzondere combinatie van spullen brengen altijd een zeer fijne sfeer mee. Het wordt vaak gezien als een zomerse Ibiza sfeer in huis. Door te kiezen voor deze stijl ziet jouw huis er door het hele jaar heen zomers en fleurig uit. In de koude wintermaanden blijft er toch een zomers gezellig sfeertje. In een bohemian interieur hoeft niets en mag heel erg veel. Het inrichten ervan is dus zeker geen moeilijke klus. 

Totaal andere stijlen vind je bij de mooiste 10 design woonwinkels van Nederland. Wat is jouw favoriete interieur-stijl? Lees ook deze tips over het inrichten van een appartement.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie