Jouw huis bij binnenkomst een goede indruk laten maken: kapstok als visitekaartje

De hal van een huis is vaak niet zo mooi gedecoreerd als sommige andere kamers. Dat is jammer, want het is een lekkere binnenkomer wanneer je je jas ophangt aan een design kapstok op maat in een prachtige hal.  

Er gaat altijd aandacht uit naar een design kapstok op maat

Een kapstok is altijd aanwezig in de hal. De jassen moeten immers ergens opgeborgen kunnen worden. De kapstok hoeft niet puur functioneel te zijn, er bestaan teveel prachtige ontwerpen om voor een simpele kapstok te kiezen. Een simpele kapstok is er een waar bij de aanschaf niet goed over nagedacht is. Deze staat niet bij de rest van de inrichting.

Je hebt als het aankomt op dit deel van het interieur, de mogelijkheid om te kiezen voor een aantal schitterende minimalistische kapstokken. Deze exemplaren zien er chique uit vanwege het zwarte metaal. Minimalisme staat goed in ieder huis, het past overal bij. 

design kapstok in de gang

De keuze voor de vorm van de kapstok 

De vorm van de haken waaraan je jouw jas hangt en de stang waaraan deze bevestigd zijn, is van belang in een mooie entree. Een staande kapstok neemt ruimte in beslag en is daarom zeer dominant, de poten nemen een groot gedeelte van het vloeroppervlak van de hal in beslag.

Het andere uiterste is de kapstok die aan de muur bevestigd is en die alleen bestaan uit een enkele stang met een paar haken. De jassen kunnen dus ofwel op de voorgrond ofwel op de achtergrond hangen in de hal. Het zal voor een groot gedeelte afhangen van de grote van de entree, maar zeker ook jouw hoeveelheid jassen en je bereidheid om deze te laten zien. 

De entree verder aankleden 

Met een kapstok is de hal nog niet af. Er is ruimte voor iets persoonlijks in de hal. Denk hierbij aan een vakantiefoto of een schilderij waarop je trots bent, een portret van de bewoners van de woning aantreffen bij binnenkomst zal tegenwoordig niet zo veel meer voorkomen, maar is  zeker ook een optie.

Op deze manier kan je iets van jezelf laten zien aan iedereen die door de deur het huis betreed. Een paar kamerplanten plaatsen in de ruimte is bovendien ook een goed idee, want het maakt de hal heel huiselijk. Een item dat zeker niet mag ontbreken is een grote spiegel. Dit is functioneel op het moment dat je je uiterlijk nog even na  wilt gaan, wanneer je erop uit gaat.  

Inspiratie opdoen voordat je begint met inrichten

De juiste inrichting voor de hal samenstellen is een heel proces. Wellicht wanneer je de ideale kapstok gevonden hebt zie je al voor je hoe alle lampen eruit moeten komen te zien, wat de juiste kleur is voor op de muren en welke meubels er nog meer moeten komen te staan. Zie meer, om de juiste kapstok tegen te komen. Je vindt ze ook bij VTwonen en andere design-meubelzaken.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie