De hangmat: een hippe plek om tot rust te komen

Na een lange werkdag of gewoon op je vrije dag ben je toe aan ontspanning en iedereen doet dat natuurlijk op zijn eigen manier. Tot rust komen zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en blijft zitten. Hieronder een paar tips om nog meer tot rust te komen of om op andere manieren tot rust te komen.

Ga een dagje er tussenuit

Dit is een aardig breed begrip, want er zijn zoveel plekken om naartoe te gaan. Maar kies volledig voor jezelf, hieronder een paar ideeën voor een leuk dagje weg:

  • Het strand: De zee en de frisse lucht zorgen voor een kalmerende werking, ga er rustig voor zitten op een picknickkleed en neem iets te eten en te drinken of bezoek een strandhuis om daar wat te halen. 
  • Een museum: Dit kun je een typische plek noemen waar rust een must is. Waar je er normaal redelijk vlot doorheen zou lopen, kun je nu de kunst gaan beseffen. Door je erover in te lezen of je erover laten te vertellen.
  • Een spa: Dit zorgt niet alleen voor mentale rust, maar ook voor fysieke rust. Door een spa te bezoeken vermindert de stress en geeft het je nieuwe energie. Ga er gezellig heen met een vriendin of gewoon je partner.
  • Wandeling of fietstocht: Doe één van beide waar jouw voorkeur ligt gewoon in de omgeving. Je zult er over verbaasd zijn, hoe mooi de omgeving in de buurt is. Waar je normaal gesproken gehaast voorbij rijdt in de auto, zonder er echt op te letten. 

Een hangmat

Ook een middagje in de zon of schaduw uitrustend op een hangmat is al voldoende om tot ontspanning te komen. Wees niet getreurd ook zonder bomen in de tuin, is er nu een hangmat met standaard. Dan kun je kiezen om lekker te luieren in de hangmat met je favoriete drankje of om een boek te lezen. 

hangmat aan zee
een hangmat aan het strand, nog beter dan thuis

Mediteren

Mediteren hoeft niet lang te duren en toch helpt het je om tot rust te komen, ook tijdens werkdagen of de drukke feestdagen. Het beste is om te beginnen met een 2 minuten durende meditatie op een dag, gaat dat goed kan je er altijd minuten bij opplakken. Probeer ervoor te zorgen dat mediteren in je vaste ritme komt, de ochtend aanhouden is een aanrader. Zo begin je met een goed gevoel de dag. Het belangrijkste van meditatie is te letten op je ademhaling, probeer die te volgen. Dwaal je af, ga dan alsnog weer terug naar je ademhaling.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie