Leuk je woning op met fijne woonaccessoires

Je wilt natuurlijk een fijn gevoel in je eigen huis hebben. Daar horen woonaccessoires ook absoluut bij, om je nog meer thuis te voelen. Er zijn ook een paar handige tips om nog meer uit je accessoires te halen, lees meer er over in dit artikel.

Ga voor groen

Dit had zomaar het slogan van een natuurprogramma kunnen zijn, maar het gaat nog steeds om de inrichting van je huis. Er zijn meerdere redenen om kamerplanten in je huis of hal te zetten, naast dat het in ieder geval zorgt voor meer zuurstof in huis. Door meer zuurstof in je huis te hebben, betekent het ook dat je er beter van gaat slapen.

  1. Dit had je misschien niet verwacht van planten, maar ze maken je gelukkiger. Dat heeft ermee te maken dat mensen buiten gelukkiger zijn dan binnen, met planten wordt dat dus mooi gecompenseerd. 
  2. Planten zorgen ervoor dat je een betere concentratie hebt. Dit is overigens feitelijk onderzocht.
  3. Ook zorgen planten voor een lagere bloeddruk, patiënten die een operatie hebben gehad, herstelden sneller dan mensen met zonder bloemen en planten op hun kamer.
planten
Groene planten fleuren je huis op en zijn nog gezond ook

Groeperen

Groeperen ook wel de regel van drie genoemd, is een makkelijke manier om je interieur te stijlen. Wat vaak gedacht wordt bij de regels van 3 is dat alles dezelfde kleur of product moet zijn, maar dat hoeft niet het geval zijn, dus als je een lantaarn hebt van Blomus, kun je best met een kamerplant van een ander merk er naast zetten.

Goede plekken zijn om dit uit te proberen zijn een verhoging zoals op een tafel of op een kast, waar het eigenlijk allemaal om draait is de juiste balans weten te vinden in je huis. Combineer met patronen, kleuren materialen, vormen noem het maar op. Zorg er wel voor dat de decoratie niet te opvallend is, maar wel opvalt.

Sfeerverlichting

Met verlichting kun je veel meer doen dan gedacht wordt, zo heb je alleen al indirect licht zoals de zon, die je uit meer kunt laten stralen. Ga daarom voor grote ramen. Als je een mooi schilderij of ander kunstwerk aan de muur hebt hangen, wil je die wel volledig tot z’n recht laten komen.

Dat kun je doen een wandlamp of vloerverlichting te plaatsen, zodat het echt in de spotlight staat. Ook is het mooi om de gaan experimenteren met dimmers, zo kun je naar verschillende omstandigheden bepalen wat voor licht je nodig hebt.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie