Housewarming? Hapjes om te maken tijdens je feestje

Organiseer je een feestje wil je natuurlijk ervoor zorgen dat de gasten tevreden zijn. Dat kun je doen door vermaak, maar wat lekkers te eten en te drinken hoort er ook zeker bij. Daarom kun je in dit artikel lezen over hapjes die makkelijk te maken zijn en ook nog is lekker!

De oven

Als je over de oven praat, denk je toch wel vaak aan bladerdeeghapjes. Je kunt bladerdeeghapjes net zo maken als jij het wil, je zou er kaas kunnen in doen, vlees en noem allemaal maar op. Wat ook nog een optie is, is om mini pizza’s zelf te maken en dan is het ook nog is gemakkelijk om een vegetarische versie te maken voor de liefhebber. Hieronder het recept voor eigengemaakte pizza rolls:

  1. Ontdooi het pizzadeeg en verwarm de oven voor op 210 graden. 
  2. Snij het deeg in plakjes hoe je wil ( lukt het snijden niet goed, laat het deeg even opstijven in de koelkast), besmeer het met pizzasaus en beleg de pizza met de ingrediënten die jij erop wilt hebben. Als laatste stap strooi je er kaas overheen.
  3. Vervolgens rol je de plakjes op en bak je 15 à 20 minuten in de oven mooi bruin.

Hapjespan

Waar een hapjespan voornamelijk bedoeld is om stukken vlees die lang moeten sudderen of roerbakschotels te maken, kun je er ook lekkere snacks mee bereiden voor op een feestje. Zoals een heerlijke nacho schotel, waar je hieronder de bereidingswijze kunt vinden:

  1. Het begint met de bonen te verwarmen in een hapjespan voor 5 min. op laag vuur
  2. Vervolgens doe je de tortilla’s en geraspte kaas overheen, doe je deksel op de pan en verwarm je het voor nog is 5 min.
  3. Tijdens het opwarmen kun je tomaten in blokjes snijden en de ui snipperen, doe je het in een bak met wat olie, totdat je een heerlijke salsa hebt.

Voor de liefhebber kun je er ook nog een eigen gemaakte guacamole bij doen, wat het recept helemaal af maakt.

De hapjespan; niet allen voor vlees maar zeker ook voor kleurrijke groente

Kant en klare hapjes

Voor sommige mensen hoeft het allemaal niet heel moeilijk en zijn ze er liever snel vanaf, zonder al teveel gedoe. Dan heb je altijd nog de optie om een borrelplankje te maken, waar je alleen wat kaas en worst ( misschien wat groente) hoeft te snijden. Als je het helemaal simpel wilt houden kun je wat snacks kopen en doe je frituurpan/ airfryer aan.

Heb jij nog tips voor lekkere hapjes die je met een hapjespan kan maken? Laat een reactie achter!


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie