Een alarmsysteem: niet direct een spannend woonartikel

Je eigen woning moet een veilige plek zijn en dat wil je ook graag zo houden. Met 65000 inbraken jaarlijks in alleen Nederland, kun je je afvragen hoe veilig moet ik me voelen in mijn woning? Daarom kun je in dit artikel lezen over de voor- en nadelen van een alarmsysteem.

Nadenken over het soort alarmsysteem

Een alarmsysteem zorgt ervoor dat je hele huis beveiligd wordt, bij een alarmsysteem ben je zowel beveiligd bij brand als tegen inbraak. Er wordt dan ook vaak geadviseerd om te kiezen voor een AJAX alarmsysteem die draadloos is. Wel is het verstandig om nog met een paar zaken rekening te houden voordat je daadwerkelijk een alarmsysteem aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Reageren de sensoren op huisdieren?
  • Wil je alleen inbraak of brand of toch voor allebei?
  • Wil je het hele huis beveiligen of alleen bepaalde ruimtes?
  • Als je voor een inbraak alarmsysteem gaat, is het ook belangrijk om rekening te houden met mensen die in de nacht thuiskomen van werk of een feestje.

De voordelen van en alarmsysteem

Alleen een sticker voor de ingang van de tuin of bij de deur, dat je huis beveiligd is met een alarmsysteem. Doet inbrekers wel twee keer nadenken of ze bij je huis willen inbreken of niet.

Voor de rest heb je nog het grote voordeel als ze het er wel op wagen, dat het alarmsysteem zeer betrouwbaar is en inbrekers door het geluid snel in paniek zouden raken. Daarnaast werkt het alarmsysteem ook als je op het werk bent of op vakantie, zo kan de politie alsnog snel eraan komen.

Als laatste zitten op sommige alarmsystemen ook een stil alarm, door dit in te schakelen wordt er meteen een melding naar de meldkamer verzonden, die het vervolgens weer doorschakelen naar de politie. Hoe sneller de politie, hoe minder er gestolen wordt!

alarmsysteem

De nadelen, want die zijn er ook

Uiteraard zitten er aan een alarmsysteem niet alleen maar voordelen, maar dat is vaak bij producten zo. Het is een afweging van de voor- en nadelen. Een groot voordeel was de gemoedsrust, maar dat kan ook tegen je gaan werken door een paranoïde gevoel, dat er overal en elke dag een inbreker zou kunnen komen. Bij een draadloos systeem, kan het soms onverwacht afgaan waar niet alleen jij, maar ook de buren van kunnen schrikken.

Als laatste is een alarmsysteem niet goedkoop, maar dat is weer een afweging. Ben ik meer kwijt aan een alarmsysteem of de spullen die gestolen worden met eventuele emotionele schade?


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie