Je wanden laten spuiten, dat is mooier dan rollen

Iedereen komt wel eens in de situatie dat je je wanden wil voorzien van een nieuw likje verf. Misschien omdat je toe bent aan een andere kleur, of omdat de wand al heel lang geleden geschilderd is en daarom toe is aan een opknapbeurt.

De vraag is dan, kies je er voor om de muur traditioneel te laten schilderen met een roller en kwast, of laat je het spuiten? De laatste jaren kiezen steeds meer mensen er voor om hun wanden te laten spuiten en dat is niet voor niets.

Een latex spuiter kan jouw wand niet alleen sneller en voordeliger voorzien van een nieuwe laag verf, het resultaat is vaak ook nog mooier dan wanneer iemand aan de slag gaat met kwast en roller.

wanden spuiten
Je wanden laten spuiten, dat is mooier dan rollen

Airless verf spuiten

Een latex verf spuiter werkt met hoogwaardige materialen, zoals een airless verfspuit. Deze verfspuit kan de verf onder hoge druk spuiten op een wand. Op deze manier kan de verf heel gelijkmatig verdeeld worden over de totale oppervlakte.

Door deze manier van spuiten krijg je een hele strakke en nette afwerking. Er is geen kans dat je achteraf nog strepen of banen ziet zitten als de verf is opgedroogd. Dat risico loop je met een kwast en roller wel. 

Moeilijke plekken goed bereikbaar

Het nadeel van werken met roller en kwast, is dat je op de moeilijke plekken vaak een minder mooi resultaat ziet. In kleine hoekjes of lastig te bereiken plekken is het een stuk lastiger om net zo netjes en secuur aan het werk te gaan dan op grote, open plekken die goed bereikbaar zijn. Met airless verf spuiten heb je daar geen last van. Hoe klein het hoekje ook is, of hoe moeilijk een ruimte ook bereikbaar is, een verfspuit kan gemakkelijk overal komen en zal geen plekje overslaan. 

Prijs van verf spuiten

Omdat een verfspuiter vaak minder tijd nodig heeft dan een traditionele schilder, zijn de kosten vaak ook lager. Simpelweg omdat er minder uren in een project gaan zitten. De airless prijzen per m2 latex verf spuiten varieert van € 7 tot € 9.

Dit is afhankelijk van het aantal vierkante meter dat je laat spuiten. Hoe hoger het aantal vierkante meter, hoe scherper de prijs is. De vakman kijkt graag met je mee om samen met jou een plan van aanpak te maken en je een scherpe offerte voor te leggen. 

Dus ben jij toe aan een nieuwe laag verf op één of meerdere van de wanden in je huis, ga dan op zoek naar een latex spuiter voor al je latex spuitwerk. Scherpe tarieven en een prachtig eindresultaat, dat is wat je krijgt. 


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie