Je muren strak laten spuiten door een latex spuiter

Je hoort het steeds vaker, mensen die er voor kiezen om hun muren en plafonds in huis te laten spuiten, in plaats van traditioneel schilderen. Het is niet voor niets dat deze manier van verven zo populair is geworden. Je krijgt er een prachtig eindresultaat van, het is vaak voordeliger dan traditioneel schilderen en er zijn steeds meer vakmensen die je hier van begin tot eind bij kunnen helpen. Wij vertellen je graag wat meer over het laten spuiten van je muren door een latex spuiter. 

Latex spuiten populair

Niet iedereen vindt schilderen een leuke leuke klus. Mede hierdoor is dit één van de klussen in huis die vaak uitbesteed wordt. Je kunt er voor kiezen om een schilder in te huren die met een roller en kwast aan de gang gaat, maar een verfspuiter kan in veel gevallen een betere optie zijn.

Een verfspuiter kan namelijk in korte tijd grote oppervlakten voorzien van een prachtige laag verf. Een van de grootste voordelen van deze manier van verven is dat een verfspuiter met zijn apparatuur makkelijk op alle plekken kan komen, en dat er een verbluffend mooi eindresultaat uit komt. Deze vakmannen kunnen muren en plafonds strak spuiten, zodat jij je kunt richten op andere klussen. 

gespoten muur met latex

Spuitapparatuur van een verfspuiter

Het verven met een roller en kwast kun je vaak zelf nog wel doen, bij verfspuiten is dat een ander verhaal. Een vakman werkt namelijk met een airless verfspuit. Deze verfspuit kan onder hoge druk heel nauwkeurig alle verf netjes verdelen over een grote muur.

Door deze manier van verven zie je achteraf geen banen of strepen. Dat risico loop je met een roller wel. Als je een vakman inhuurt zal hij samen met jou kijken wat de beste verfsoort is die op jouw muur past, en of de muren al geschikt zijn om te spuiten. Een muur is geschikt wanneer deze glad en egaal is. Mogelijk zal de muur nog een beetje bewerkt moeten worden, voordat de vakman kan beginnen met spuiten. 

Kosten spuitwerk

Een vakman op het gebied van verf spuiten heeft vaak minder tijd nodig dan een schilder die met roller en kwast aan de gang gaat. Omdat een verfspuiter dus sneller een grote muur kan voorzien van een nieuwe laag verf, pakken de kosten lager uit. De kosten voor het spuiten is vaak afhankelijk van het totale oppervlakte dat je wil laten spuiten.

De prijzen variëren van € 7 tot € 9 per vierkante meter. Bij die prijs zit dan alles inbegrepen. Van afplakken tot opruimen, alles wordt voor je geregeld. Twijfel je over bepaalde zaken, neem dan contact op met een vakman, die helpt je graag bij het hele proces. Uiteindelijk draait het maar om één ding, en dat is dat jij kunt genieten van de prachtige muren in je huis. 


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie