Een duurzame vloer aanleggen

Niks mag je aan het toeval overlaten wanneer jij jouw nieuwe woning betrekt. Dus ook jouw vloer is aan een grondige behandeling onderhevig! Waar gaat die uit bestaan?

Jouw woning hoort bij jou. Laat die woorden even inzinken, want dan zul je pas merken hoe belangrijk deze schijnbaar banale uitspraak eigenlijk is. Want wanneer jij je niet met je directe omgeving kunt identificeren, voel je je er absoluut niet in thuis. En dat is toch zonde?

Alle details moeten dus kloppen. Je vloer vormt hierop geen uitzondering. Dan moet je nog wel het juiste patroon uitkiezen en, minstens zo belangrijk, het juiste materiaal.

Laminaat

Een samenstelling uit meerdere soorten hout die heel praktisch is in aanleg. De mix bepaalt de kleur evan. En dus ook of en hoe geschikt die is voor jouw interieur! Kijk wel uit met de luchtvochtigheid van de ruimte, anders trekken de planken krom. Dat gebeurt je niet wanneer je genoeg ruimte overlaat tussen alle onderdelen om het hout te laten werken, oftewel krimpen en uiteenzetten zodra de temperatuur daalt of afneemt.

Laminaat met een speciale waterwerende coating bestaan ook, gelukkig. En anders kun je nog kiezen uit een zeer nauwsluitende groef, die voorkomt dat water zich er tussen kan wurmen. Bijkomend voordeel is de volledige krasvrijheid van laminaat!

Visgraat pvc vloer

Veel mensen houden niet van kunststof. Het ziet er nep uit en dat is het ook, komt vaak als argument naar voren. Nee, echt hout of marmer is het natuurlijk niet, dat geven we toe. Maar is er dan niks in het voordeel van een visgraat pvc vloer te zeggen?

Zeker wel! Met het blote oog is het tegenwoordig namelijk steeds moeilijker om de textuur van echt materiaal dat het moet voorstellen te onderscheiden. Al helemaal wegens de kleur. Bovendien kost aanleggen ervan weinig tijd of moeite.

Bovendien werkt pvc ontzettend goed met vloerverwarming, zodat er overheen lopen op sokken of blote voeten heerlijk aanvoelt. Heb jij enthousiaste kinderen en gevoelige (onder)buren? Ook dan is dit materiaal een behoorlijke uitkomst, omdat het een geluiddempende werking heeft! En niet alleen je naasten maar ook jijzelf zal hier flink van profiteren. Dan is het direct een stuk rustiger in huis. En nee, een kunststof vloer lost niet alles op, maar wel een boel.

Finishing touch

Wees voorzichtig met het aanleggen en ingebruik nemen van jouw nieuwe vloer. Er kunnen altijd beschadigingen optreden. Mettertijd zal dit toch wel gebeuren, maar dat wil je natuurlijk wel zo goed als je kunt voorkomen. Bestaat je vloer uit hout? Dan moet het dus goed kunnen werken, zoals we eerder al beschreven. Bovendien moeten de planken niet zo lang zijn dat je ze maar nauwelijks kunt aanleggen, of zelfs maar de ruimte binnen weet te krijgen.

Zodra je alles hebt aangelegd, gebruik je natuurlijk nog wel even vloerolie voor het gekozen materiaal om dit af te werken. Hierdoor blijven je planken er langer als nieuw uitzien.

Veel succes met uitkiezen en aanleggen van je vloer!

Plaats een reactie