Zeven vloersoorten voor in een luxueus interieur

Een luxe interieur begint bij de basis: de vloer. De keuze van vloermateriaal kan een grote impact hebben op de algehele uitstraling en sfeer van een ruimte. In dit artikel zullen we zeven verschillende vloersoorten bespreken die een luxueuze en verfijnde ambiance kunnen toevoegen aan elk huis of kantoor. Welke vloersoorten zijn er?

PVC vloeren

PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof, maar hebben de authentieke uitstraling van houten vloeren. Doordat PVC van kunststof is, is het een duurzamer alternatief en een prima keuze voor ruimtes waarin de kwaliteit van de vloer belangrijk is. PVC is bovendien bekend om zijn diversiteit, onderhoudsvriendelijkheid, waterbestendigheid en geluidsdempende werking. PVC vloeren in Limburg kun je daarom prima op maat laten maken, want deze vloer past bij elk interieur.

Houten vloeren

Hardhouten vloeren zijn een klassieke keuze voor een luxueus interieur. Met hun natuurlijke schoonheid en duurzaamheid bieden deze vloeren een tijdloze elegantie. Verschillende houtsoorten, zoals eiken, kersen en esdoorn, bieden elk hun eigen unieke uitstraling en karakter aan een ruimte. Het regelmatig onderhouden van hardhouten vloeren is essentieel om hun glans en schoonheid te behouden. Let hierbij op dat je de juiste middelen gebruikt voor jouw type hout. Bij lakhouten vloeren is bijvoorbeeld een speciale houtreiniger nodig en bij oliehouten vloeren een voedende zeep. 

vloersoorten
Er zijn zeer veel verschillende soorten vloeren

Gietvloeren 

Gietvloeren zijn naadloze vloeroppervlakken die worden aangebracht door vloeibaar materiaal direct op een ondergrond te gieten en vervolgens te laten uitharden. Ze worden vaak gebruikt in zowel woningen als kantoren vanwege hun moderne uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals epoxy, polyurethaan en cementgebonden gietvloeren, elk met hun eigen eigenschappen en toepassingen.

Betondesign vloeren

Betonlook vloeren zijn vloeren die zijn ontworpen om het uiterlijk van beton na te bootsen, maar vaak gemaakt zijn van andere materialen zoals kunststof, cement of epoxyhars. Ze worden gekenmerkt door hun industriële uitstraling en kunnen zowel in moderne als traditionele interieurs worden toegepast. Betonlook vloeren zijn populair vanwege hun robuuste en minimalistische esthetiek, evenals hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende kleuren en texturen, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor verschillende ruimtes en designvoorkeuren. Laat bijvoorbeeld je betondesign vloer op maat maken bij Abitare Italiaanse Keukens en zie zelf wat je mogelijkheden zijn.

Tapijtvloeren 

Tapijtvloeren zijn vloerbedekkingen gemaakt van textielmaterialen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurontwerpen. Ze zijn zacht en comfortabel om op te lopen, dempen geluiden en isoleren warmte, waardoor ze een populaire keuze zijn voor woonruimtes, slaapkamers en kantoren.

Marmeren vloeren

Marmeren vloeren stralen een onmiskenbare luxe en verfijning uit. Met hun natuurlijke aderen en glanzende afwerking voegen ze een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Hoewel marmeren vloeren bekend staan om hun schoonheid, vereisen ze ook speciaal onderhoud om hun glans te behouden, zoals speciale marmerreinigers. 

Tegelvloeren 

Tegelvloeren zijn vloeren die zijn samengesteld uit individuele tegels, meestal gemaakt van materialen zoals keramiek, porselein en natuursteen. Deze tegels worden op de vloer gelegd en vastgezet met behulp van speciale lijm of mortel. Tegelvloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en gemakkelijk onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, kleuren en texturen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurstijlen. Tegelvloeren vind je veelal in badkamers en keukens. 


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie