Het geheim van een succesvol restaurantdesign

Van het creatief gebruik van de ruimte, tot het gebruik van kleurpsychologie, elk aspect van jouw restaurantdesign draagt bij aan de ervaring van de gasten. Maar wat is nu het geheim van een succesvol restaurantdesign? In deze blog lichten we toe waar je op moet letten bij het ontwerpen van het restaurant interieur, zodat jouw gasten onder de indruk zijn en graag terugkomen in je restaurant. 

Creatief gebruik van ruimte en indeling

Een succesvol restaurantdesign begint met de optimale benutting van de beschikbare ruimte. Bij de ontwerpen van de beste toko’s in Eindhoven wordt deze aanpak vaak toegepast. Door te spelen met verschillende zitgedeeltes, zoals intieme hoekjes, gezellige loungeplekjes en ruime eettafels, wordt de ruimte optimaal benut. Ook heb je zo plek voor grotere groepen, intieme gezelschappen en solo-eters, wat zorgt voor een optimale eetervaring voor de gasten. Het gebruik van verschillende niveaus, afscheidingen en meubels kan helpen om een bepaald gevoel te versterken en een sfeer te creëren. Slimme ontwerpkeuzes kunnen het verschil maken voor een nieuw en opkomend restaurant. Geen zin een complete renovatie? Renoveer je oude meubels met bijvoorbeeld plakfolie en creëer en volledig nieuwe look in je restaurant!

elk aspect van jouw restaurantdesign draagt bij aan de ervaring van de gasten

De rol van verlichting

Verlichting speelt een grote rol in het creëren van de sfeer en een bepaald gevoel in een restaurant. Door te spelen met verschillende soorten verlichting, zoals dimbare lampen, accentverlichting en sfeerverlichting, kan de stemming worden beïnvloed. Daarnaast kun je natuurlijk licht gebruiken om bepaalde delen in je restaurant te belichten, zoals de eetruimte, open keuken of de bar. Een lichtplan kan helpen bij het kiezen van de locaties van de lampen. Het kiezen van de juiste lampen kan een uitdaging zijn, het aanbod is erg groot. Om je een beetje op weg te helpen, lees je hier de meest bekende merken voor design lampen en verlichting, om jouw restaurant mee te verlichten. 

Het gebruik van kleurpsychologie 

Kleur heeft effect op onze gemoedstoestand en kan onbewust onze eetervaring beïnvloeden. Restaurants kunnen door gebruik te maken van kleurpsychologie een bepaalde stemming oproepen en de eetlust van gasten stimuleren. Warme kleuren, zoals rood en oranje, creëren een gevoel van gezelligheid en warmte, terwijl koele kleuren juist een gevoel van ontspanning of rust geven. Daarnaast staan warme kleuren erom bekend de eetlust te stimuleren, wat voor restaurants natuurlijk erg gewenst is. Hier moet je maar eens op letten als je bijvoorbeeld bezig bent met all you can eat restaurants in Eindhoven ontdekken. De kleuren die gebruikt worden, zijn vaak warm en de verlichting is gedimd, allemaal om ervoor te zorgen dat gasten meer eten. 

Aandacht voor detail

Het zijn vaak de kleine details die het verschil maken in een succesvol restaurantdesign. Accessoires bepalen de sfeer in een restaurant. Luxe serviesgoed, glaswerk en tafeldecoratie geven een restaurant automatisch een gevoel van verfijning. Bij een fine dining restaurant, kunnen deze details het verschil maken en bijdragen aan de volledige ervaring. In een biologisch of duurzaam restaurant, passen bijvoorbeeld accessoires van natuurlijke materialen beter. De gasten geloven hierdoor het verhaal en zijn sneller geneigd naar binnen te lopen. 

Een succesvol restaurantdesign is het resultaat van goede planning, creativiteit en aandacht voor detail. Kies de juiste verlichting, speel met kleurpsychologie en ben creatief met de meubels en inrichting. Ook als je geen groot budget hebt, zijn er veel mogelijkheden om jouw restaurant een nieuwe look te geven. Ga aan de slag en creëer een onvergetelijke eetervaring voor jouw gasten!


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie