Op deze manier krijg je een opgeruimd kantoor

Een nette werkplek is ideaal en misschien zelfs wel noodzakelijk om productief te zijn. Een kantoor heeft vaak nog aardig wat losliggende snoeren, die een iets wat chaotische indruk geven. Bekijk het assortiment met ducttape, om deze snoeren te kunnen vastplakken. 

Bekijk het assortiment met ducttape voor jouw volgende rolletje

Mocht je altijd de ducttape enkel gebruikt hebben om pakketten mee af te sluiten, dan heb je tot op heden niet van alle toepassingen ervan gebruik kunnen maken. De elektronica op jouw kantoor wordt vaak van stroom voorzien door middel van stekkerblokken. Het is soms handig om een stekkerblok aan de muur of de onderkant van een bureau vast te tapen, om deze uit het zicht te hebben en de hoeveelheid snoeren op de vloer te beperken. Kabels vast tapen aan elkaar of een oppervlak kan daarnaast ook helpen om alles er georganiseerd uit te helpen zien. Het gebruik van tape kan een kantoor rustiger maken, waardoor het een fijnere werkplek wordt. 

Opgeruimd kantoor
een opgeruimd kantoor maakt je productiever

Voorkom dat spullen geen vaste plaats hebben 

Het perfecte kantoor heeft natuurlijk geen rondslingerende attributen. Dit zijn losse vellen papier, servies dat niet wordt opgeruimd of spullen die nog geen plek hebben waar ze opgeborgen kunnen worden. Om te voorkomen dat al deze dingen zich gaan opstapelen op de bureau’s, is het noodzakelijk om regelmatig een middag of ochtend in te plannen waarop alle werkplekken grondig schoongemaakt worden. Alles wat troep blijkt te zijn kan dan meteen weggedaan worden en de spullen die achterblijven kunnen georganiseerd worden om daarna ergens opgeborgen te kunnen worden. 

Ieder kantoor heeft folie nodig 

Wanneer je de mogelijkheid hebt om even snel een stuk folie te pakken, kan dit helpen om jouw werkplek netjes te houden. Mochten het voorkomen dat er bakken met vloeistof op het bureau staan of er geregeld aangebroken etenswaren op kantoor aanwezig zijn, dan is het fijn om deze af te dekken met folie om de kans te beperken dat de vloer of een bureau grondig schoongemaakt zal moeten worden. Folie kan ook een uitkomst zijn om spullen te kunnen bewaren. Dozen die lang op een plank staan kunnen goed beschermd worden tegen de elementen door ze in het materiaal in te wikkelen.   

Een opgeruimd kantoor verhoogt de productiviteit 

Een werkplek die er georganiseerd uitziet leidt de aandacht niet af tijdens het werk. Opruimen zorgt er daarnaast ook voor dat je de ruimte hebt om je werk te kunnen doen. Bovendien weet je precies welke kantoorartikelen je nog hebt liggen wanneer je geregeld alles tegen komt tijdens het opruimen.

Hierdoor zal je nooit meer tevergeefs naar iets op zoek zijn, waarvan je overtuigd was dat het ergens op kantoor zou moeten liggen. Eenvoudige producten als tape kunnen gebruikt worden om snel en makkelijk de berg troep te beperken. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die thuis werken in hun kantoor.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie