Effectief wespen verjagen in je tuin met deze tips

Wespen kunnen een vervelende aanwezigheid zijn in je tuin, vooral tijdens warme zomerdagen wanneer ze op zoek gaan naar voedsel en nestplaatsen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke en effectieve manieren om wespen op afstand te houden zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Hier zijn enkele tips van De Bestrijdingsbrigade om wespen weg te houden en je buitenruimte wespenvrij te houden:

Houd voedsel afgedekt

Wespen worden aangetrokken door voedsel, vooral zoete en eiwitrijke lekkernijen. Houd voedsel, zoals fruit, drankjes en vlees altijd afgedekt wanneer je buiten eet. Gebruik bijvoorbeeld afsluitbare bakjes of schalen met deksels.

Vermijd sterke geuren; wespen houden er van

Sterke geuren, zoals parfums, geurende kaarsen en bloeiende planten, kunnen wespen aantrekken. Probeer het gebruik van sterke geuren te minimaliseren, vooral tijdens picknicks of buitenevenementen.

Wespen
Wepsen, leuk als ze niet te dicht in de buurt komen

Maak je tuin schoon

Wespen worden aangetrokken door rommel en afval, dus houd je tuin netjes en opgeruimd. Verwijder regelmatig gevallen fruit, lege drankblikjes en ander afval uit je tuin om wespen weg te houden. Laat ook geen blokjes en etensresten in de schuur achter.

Gebruik wespenvangers

Plaats wespenvangers op strategische locaties in je tuin om wespen aan te trekken en te vangen. Je kunt commerciële wespenvangers kopen of zelf een val maken met behulp van een lege plastic fles gevuld met zoet aas, zoals limonade of fruitsap.

Hang nepnesten op

Wespen zijn territoriale wezens en vermijden gebieden waar al een wespennest aanwezig is. Hang nepnesten op, zoals papieren zakken of opgeblazen plastic zakken, om wespen weg te houden. Wespen denken dat het territorium al bezet is en zullen elders nestelen.

Plant wespen afstotende planten

Sommige planten, zoals munt, basilicum, goudsbloemen en citroenmelisse, staan ​​bekend om hun natuurlijke vermogen om wespen af te weren. Plant deze planten rondom je terras of in potten in je tuin om wespen op afstand te houden.

Wees voorzichtig met wespennesten

Als je een wespennest in je tuin ontdekt, probeer het dan niet zelf te verwijderen, vooral niet als het nest groot is of zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt. Schakel in plaats daarvan een professionele ongediertebestrijdingsdienst in om het nest veilig te verwijderen.

Met deze eenvoudige tips kun je wespen effectief verjagen en je tuin een aangename plek maken om van de buitenlucht te genieten zonder gestoord te worden door deze hinderlijke insecten. Wees echter altijd voorzichtig en respecteer wespen als belangrijke bestuivers in het ecosysteem.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie