Buitenmuur trends: de beste tips voor muurdecoratie

Wie te maken heeft met een of meerdere buitenmuren die direct grenzen aan de tuin, kan lelijk genoeg krijgen van dit toch wat bedompte gebrek aan uitzicht. Het goede nieuws is: je kunt er gelukkig de nodige oplossingen voor bedenken. Hoe transformeer je de muren die grenzen aan je woning tot een harmonieus en prettig geheel? Ontdek de beste tips voor wanddecoratie buiten.

Kale muren langs de tuin upgraden, zo doe je dat

Of het nu de muur van je eigen woning is, of een deel muur van de buren; je kunt kale buitenmuren tegenwoordig geweldig decoreren. We kijken in de artikel naar de mooiste oplossingen voor muurdecoratie. Dit hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn namelijk!

Prachtige muurverf in grijze tonen

Een van de gemakkelijkste oplossingen is het verven van de buitenmuur. Hiervoor gebruik je uiteraard muurverf geschikt voor buiten. Erg populair zijn grijstinten voor de buitenmuur. Om de klus eventueel zelf aan te pakken (waarmee je het nodige geld uitspaart), kan er gebruikgemaakt worden van de skyworks rolsteiger; betaalbaar en vol mogelijkheden en van een betrouwbare, degelijke kwaliteit. Ga alleen te werk als de muur uiterst droog is, schoongemaakt is en behandeld is met een primer.

Houten wandpanelen voor buiten

Een van de populairste trends voor zowel de binnen- als buitenmuur zijn houtenwandpanelen. Bekleed je buitenmuur met een prachtige, naturelle houten wandpaneel. Deze bestaan uit kleine latjes. Het beste kun je deze klus door een aannemer laten uitvoeren, aangezien de platen strak aan de muur bevestigd moeten worden. 

Buitenmuur

Muurbekleding van composiet planken

Ook een geweldige optie voor muurbekleding zijn composiet planken. Laat deze horizontaal plaatsen en de buitenmuur krijgt een landelijke, houten uitstraling. Composiet planken bestaan voor circa 50% uit houtsnippers en voor de overige 50% uit kunststof. Na het versmeltingsproces ontstaat er een natuurlijk ogend eindproduct, wat zeer natuurlijk oogt doordat het deels uit hout bestaat. 

Composiet planken hebben geweldige eigenschappen; ze zijn onderhoudsvrij, hoeven dus niet gebeitst of ander onderhoudswerk te ontvangen. Daarnaast kent het een zeer lange levensduur van tientallen jaren. Iedere kale muur krijgt een geweldige metamorfose met composiet planken. Hooguit zul je eens per jaar eventueel alg aanslag moeten wassen van de planken (als de muur grotendeels in de schaduw staat). 

Deze klus is ook optioneel zelf te klaren. Haal een brochure bij de bouwmarkt over de precieze handelingen. Zorg dat je eventueel de beschikking hebt over een betrouwbare vouwladder, zodat je gemakkelijk over bij kunt komen. 

Afronding van de buitenmuur met decoratie

Heeft de muur een mooie bekleding gekregen, dan kun je eventueel een mooie planten wandstellage plaatsen langs de muur. Maar ook een mooie buiten-muurposter doet wonderen voor het totaalplaatje. Vergeet geen verlichting te plaatsen aan de wand, zo kun je ook ’s avonds genieten van een prachtige buitenmuur. Buitenmuren zijn overigens prachtig af te dekken met een muurafdekker. Bestel een mooie antracieten of betonkleurige muurafdekker en de buitenmuur oogt zeer eigentijds en trendy. Want natuurlijke materialen zijn hartstikke in, je tuin krijgt er een mooie metamorfose door.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie