Wat zijn expats en hoe kunnen we ze helpen?

Ieder jaar komen er veel expats naar Nederland om te wonen en te werken. Vaak werken ze voor een internationale organisatie. Als de expats in Nederland zijn hebben ze een tijdelijke woning nodig. Het kan een interessante optie zijn om je woning aan een expat te verhuren. Onderstaand artikel geeft informatie over expats en je woning verhuren aan expats.

Wat zijn expats precies?

Expats zijn mensen die tijdelijk in een ander land zijn om te werken. Vaak heeft de werkgever hen tijdelijk naar een ander land overgeplaatst of de expat heeft zelf werk gezocht in een ander land. Ook wordt een expat middels een headhunter of recruitment bureau gevonden en voor een functie zoals in de ICT geworven. Expats zijn hoogopgeleide professionals met specifieke kennis. Daarnaast beschikken ze over een goed salaris en een goed budget vanuit de werkgever om te kunnen voorzien in huisvesting.

De expat werkt een aantal jaar in Nederland en heeft de voorkeur voor een plek waar goede infrastructuur, scholen en de werkgever binnen handbereik zijn. Dikwijls kiezen expats voor de iets grotere steden omdat grote steden van al deze aspecten voorzien zijn. De toestroom van expats neemt toe en er is een grote vraag naar beschikbare woningen voor zowel een korte als een langere periode.

Woning verhuren aan expats en flexwonen

Tijdens een periode van ongeveer twee jaar zoekt een expat naar een woning om te kunnen flexwonen. Flexwonen bieden de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen wonen voor een flexibele tijd. Er is geen inschrijftijd nodig voor een flexwoning. Flexwoningen worden minimaal voor 2 jaar verhuurd en huisdieren zijn in de meeste gevallen niet toegestaan. Soms zijn er ook tussenpartijen betrokken die je woning kunnen verhuren aan een expat. In sommige gevallen kan dit handig zijn omdat alle documenten en voorwaarden door de tussenpartij geregeld kunnen worden.

expats huis

3 tips om je woning te verhuren aan expats


Tip 1: Voorzie je woning van goede apparatuur zodat comfort en gemak binnen handbereik zijn. Hierbij zijn ook een goede en snelle wifi verbinding van belang.

Tip 2: Een moderne woning is vaak in trek bij een expat en trekt de aandacht. Voorzie je woning van neutrale wanden en eventueel een moderne badkamer en keuken. Dit zorgt voor een frisse woning die aantrekkelijk is.

Tip 3: Zorg voor een goed en duidelijk huurovereenkomst. Deze kan voorzien worden van minimaal een maand borg om eventuele schade aan meubels te kunnen dekken. Vermeld in het huurcontract ook de huurperiode.

Bron: https://www.homeflex.nl/ 


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie