Inspiratie voor verlichting in huis: lichtkoepels

Er zijn verschillende manieren om meer licht in een woning te creëren. Licht in huis is belangrijk en het is natuurlijk altijd mogelijk om dit met lampen voor elkaar te krijgen, maar toch zijn er een hoop andere manieren. Waaronder een lichtkoepel met opstand. In deze tekst gaan we daarom uitleggen wat een lichtkoepel met opstand precies is en waarom dit een ideale manier is om meer licht in de woning te krijgen. Ook kijken we naar de voordelen van verlichting in de woning door middel van de koepel, maar eerst gaan we kijken naar wat het precies is. Zoek je hippe verlichting? Kijk een naar de lampen van ferm LIVING.

Inspiratie voor verlichting in huis: lichtkoepels

Een lichtkoepel is een koepel gemaakt van kunststof die geplaatst wordt in een gat in het plafond. Hierdoor heb je dus een lichtdoorlatende koepel in de woning waar het licht van buiten door heen kan komen. Het is mogelijk om een koepel in huis te plaatsen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om er meerdere te plaatsen. Op die manier heb je dus verschillende plekken in huis waar natuurlijk licht door heen kan komen. De koepel heeft door verschillende redenen een toegevoegde waarde in de woning. We gaan de voordelen van een lichtkoepel op een rijtje zetten zodat je de juiste keuze hierin kan maken.

Bron: https://daglichtdirect.nl/ 

lichtkoepel

Waarom een lichtkoepel nemen?

Als eerste voordeel dus het natuurlijke licht wat binnen kan komen. Natuurlijk licht is namelijk heel belangrijk voor mensen. Mensen die niet veel buiten komen, maken onvoldoende vitamine D aan omdat dit een vitamine is die het lichaam niet zonder zon kan aanmaken. Naar buiten gaan helpt dus om de vitamine aan te maken, maar in sommige gevallen is het niet mogelijk om veel naar buiten te gaan. Dan kan de koepel dus een ideale manier zijn om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Ook is er nog een voordeel wat betreft duurzaamheid en elektriciteitskosten. 

Het is namelijk zo dat de koepel dus licht door laat. Hierdoor is het niet nodig om lampen aan te zetten. Het licht komt door de koepel vanzelf naar binnen en daardoor scheelt dit dus een hoop elektriciteit.

Ook is het nog een duurzame keuze omdat het minder gebruiken van elektriciteit beter is voor het milieu en het is dus ook nog eens een duurzamere keuze dan wanneer je er voor kiest om te gaan voor de lichtkoepel. Een ander voordeel die er nog bij komt is dat het een investering in de woning is.

De woning wordt natuurlijk altijd meer waard wanneer je gebruik maakt van dit soort aanpassingen. Al met al zitten er dus een hoop voordelen aan het aanschaffen van een of meerdere lichtkoepels. Een ideale manier dus voor meer licht in de woning.


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie