Bloemen & Planten houden van mensen. Dit zegt je tuin over jou

Er zijn verschillende manieren om je tuin in te richten. Vaak zegt de manier waarop je tuin eruit ziet, ook iets over jou. De indeling van de tuin kan namelijk iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter. Ook de kleuren en de materialen vertellen iets over hoe jij bent. Lees er in dit artikel meer over!

Een rustige tuin

In een rustige tuin zie je dat er vaak gebruik wordt gemaakt van dezelfde kleuren en materialen. Je ziet dat er geen opvallende bloeiers door de hele tuin staan, maar dat er maar op een paar plekken is gekozen voor kleurrijke planten.

Dat bespaart namelijk veel tijd in het onderhoud en zorgt er daarnaast voor dat de tuin overzichtelijker is. Mensen die een rustige tuin hebben, zijn dan ook vaak gesteld op rust en op regelmaat. Ze zijn vaak ordelijk en ook georganiseerd. Vaak maken ze een planning en worden activiteiten doorgaans goed voorbereid. Herken jij jezelf hierin?

Een tuin met meerdere hoekjes

Je kunt ook je tuin opdelen in meerdere delen.

Mensen die hun tuin hebben ingericht in verschillende hoekjes, houden vaak van gezelligheid. Verschillende hoekjes in een tuin staat namelijk erg knus.

Zo kun je bijvoorbeeld een hoek van je tuin inrichten als relax-plek: met een bankje of fijne stoel met allerlei kussens en verlichting. Heerlijk om na een lange dag werkten te ontspannen!

Ook een hoek waar uitgebreid kunt tafelen staat gezellig: een grote eettafel met mooie stoelen en een smaakvolle avond is gegarandeerd! Verschillende hoeken in je tuin zijn overigens makkelijk af te scheiden met borderplanten: op die manier zorg je voor overzicht in je tuin.

Bij een border maak je gebruik van allerlei soorten bloemen en planten, waarbij je werkt met hoogte- en kleurverschil. Zo creëer je dynamiek en een speels effect in je tuin. Bijkomend voordeel: een border kun je zowel in een grote als kleine tuin aanleggen en de indeling is volledig aan jou.

Een tuin voor jong en oud

Een tuin voor jong en oud bevat verschillende elementen en is een tuin waar je zowel overdag als in de avond van kunt genieten. Het is een tuin waar kinderen in de buitenlucht kunnen spelen en genieten, bijvoorbeeld met een schommel of een (opblaas)zwembad. Webwinkel fonQ heeft leuke hippe tuin-artikelen.

vogelhuisje in de tuin

Daarnaast kan zowel jong en oud genieten van bijvoorbeeld een overkapping met een terras. Een fijne plek waar je de hele dag kunt zitten, ongeacht het weer. Mensen met een dergelijke tuin zijn dan ook vaak praktisch ingesteld. Ook is in zulke tuinen vaak veel verlichting te vinden. Op die manier is de tuin ’s avonds ook een plaatje. De oprit bij deze tuinen is ook vaak aangekleed met mooie planten. Hierdoor is naast de tuin, ook de entree mooi en uitnodige


Bekijk de design meubelen en woon-accessoires van de volgende 5 woonwinkels:

Mister design logo
fonQ logo
design besteller logo
gewoonstijl logo
Goossens logo

Plaats een reactie